Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA O MALIGANIMA

Zabranili mu vožnju pa prodaje automobil i motocikl

kutija ivan
Dragutin Šantoši
10.09.2010.
u 17:40

Umirovljeni hrvatski ratni invalid i profesionalni vozač Ivan Kutija (54) ima problema s policijom.

Od kako je prije desetak dana ostao bez vozačke dozvole pedesetčetverogodišnji umirovljeni ratni invalid Ivan Kutija iz virovitičkog prigradskog naselja Milanovac više ne vozi ni motocikl ni automobil. Do najbliže trgovine prošeće pješice ili ga poveze koji susjed i prijatelj, a kako mu je zabrana upravljanja vozilima B-kategorije izrečena na vrijeme od 9 mjeseci, Kutija je automobil i motocikl odlučio prodati.

– Što da vozila stoje u garaži? Neka ih netko kupi pa neka se vozi, a prekršajne kazne, koje su narasle na više od 7000 kuna, za koje smatram da su nepravedne, ionako ne mislim platiti – kaže Kutija.

Hrvatski dragovoljac i invalid Domovinskog rata bio je u Hrvatskoj vojsci od 1991. do 2001. godine kada je umirovljen. Bio je profesionalni vozač, stalno na kotačima.

– U svom vozačkom vijeku prošao sam nekoliko milijuna kilometara od Pirana do Bara i nikada nisam prouzročio prometnu nesreću, a u posljednje dvije godine virovitička policija stalno me lovi i pokušava mi naplatiti kazne. Kada sam lani krenuo na pregled u bolnicu, policija me je izvukla iz kolone vozila i optužila za prometni prekršaj. Prije nekoliko mjeseci popio sam na umirovljeničkoj fešti u Svetom Đurđu, te sam, zbog umora, u parkiranom automobilu pored ceste zaspao. Probudila me policija i utvrdila da imam 1,9 promila alkohola. Završio sam na triježnjenju u policijskom pritvoru. Prije desetak dana taman sam ručao granatir i sirovi sataraš, popio sam pola pive te na zamolbu susjedu Šteficu prevezao automobilom do Trgocentra u grad. Policija me s rotirkama presrela na parkiralištu. Ponudili su mi alkotest pa sam napuhao 1,5 promila što je bilo nevjerojatno. Prosvjedovao sam da je uređaj neispravan pa sam ponovno puhao. Drugi je put bilo 1,9 promila. Policiji sam rekao da uređaj očito mjeri kiselinu, a ne alkohol i da mi u bolnici izvade krv. Odbili su to tvrdeći da bi me to stajalo 900 kuna pa su me ponovno odveli u pritvor na 12-satno triježnjenje – kaže Kutija.

Glasnogovornik PU virovitičko-podravske Josip Štajdohar odbacuje sumnje da je prema I. K. (54) policija u prometu postupala mimo svojih ovlasti i zakona.
– Dana 31. kolovoza I. K. je zatečen kako upravlja automobilom po sredini kolnika. Nije bio vezan, a alkotest je pokazao da ima 1,88 promila alkohola. Policija je postupila po zakonu te radi  zaštite vozača i sudionika u prometu privela I. K. na triježnjenje i poduzela druge mjere – potvrdio je glasnogovornik Štajdohar.

Komentara 8

AC
actros
20:23 10.09.2010.

prije svega poznaju tvoj automobil pa nije ni cudo da te love,da te vade iz kolone pa kad si stalno pod promilima i jos ocekujes od nas citatelja da te razumijemo

SA
sargu123
20:56 10.09.2010.

\"Ja lažem al ovome kapu skidam\" Dr. A. Hebrang

OB
-obrisani-
08:42 11.09.2010.

uskoro će ukinuti policijske uprave virovitičke i koprivničke....one ionako ničem nisu služile osim da se lokalne seljačine preseravaju u uniformi...i hrpa budalaša prima plaču i ništa ne rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije