Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL Otkrili tajno skladište puno radioaktivnog materijala

Zaboravljeni ruski radioaktivni materijali u nedostupnom prostoru u Zenici

22.01.2009.
u 23:17

Izvanredna sjednica OV-a Zenice, koja je održana u srijedu, otvorila je arhive o ekološkoj ugroženosti grada i cijele središnje Bosne. Nakon izvanredne sjednice u javnost su procurile šokantne fotografije, do sada neviđene.

Radi se, naime, o postojanju zazidanog ‘skladišta radioaktinih materijala’ u krugu postrojenja pogona Aglomeracija, koji se nalazi unutar tvrtke Arcellor Mittal. Skladište je bez stručnog nadzora i predstavlja opasnost po ljude i okoliš. Pretpostavlja se kako je riječ o materijalima i opremi iz predratnog vremena. Naime, kako se nitko ne želi službeno oglasiti vezano uz ovaj slučaj, jer ga je iznjedrio ‘Vox populi’, neslužbeno smo saznali od ljudi koji su radili na zeničkoj Aglomeraciji da je ‘slučaj za sada zaštićen’. Naši izvori navode da je to ranije zataškano te se stoga u javnosti ne zna za ovo skladište.

Radi se o bačvama i elementima na kojima je sve ispisano na ruskom jeziku. Sve je uskladišteno u zidu, pa koliko toga ima, te ima li radijacije i oko objekta, ne zna se. Svi predmeti imaju znak da se radi o opasnim radioaktivnim materijalima. Dobro obaviješteni izvor kaže da je to zazidano prije nego što je Mittal došao u Zenicu.

Nažalost, nitko od predstavnika medijskih kuća ne može službeno prići mjestu, i to zbog nevjerojatne procedure ulaska u zonu u kojoj se nalaze ovi radioaktivni materijali i oprema. Objekt je, naime, zatvoren zidom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije