Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zaboravite Stepinca dok je živ južnoamerički ljevičar papa Franjo

Jorge Bergoglio nastavlja tradiciju ljevičarskih pročetničkih krugova, a ne pape Ivana Pavla II.

Komentari 41

BH
Bunjevac=Hrvat
00:15 21.10.2018.

Prije nego što piše o kanonizaciji bl.Stepinca i o papi Franji,preporučam Ivkošiću da pročita drugu Petrovu poslanicu:"Jedno ljubljeni ne smetnite s uma:jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina,a tisuću godina kao jedan dan.Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,kako ga neki sporim smatraju,nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne,nego hoće da svi prispiju k obraćenju"(2 Pt 8,9)Ako pogledate postupanje Crkve po pitanju kanonizacija onda ćete vidjeti da su istodobno bili kanonizirani sveci koje je dijelilo nekoliko stoljeća.U Božjim očima vrijene je ništa,ono predstavlja samo neku vrijednost za ove naše jadne prolazne živote.Crkva je kao ustanova Božanskog poslanja nadvremenska,a tamo pripada i Stepinac.Zato mu se molimo!Daleko je to iznad svega onog što Ivkošić piše....

VL
BA
bakulušić
14:49 20.10.2018.

Velike su laži posijane i možda ovo odugovlačenje i propitivanje urodi plodom da istina izađe na svjetlo dana. Skoro trideset godina od stvaranja hrvatske države, hrvatske vlasti nisu učinile ništa da saznamo istinu. Štoviše, dopustili su da se i istina o Domovinskom ratu izgubi u bespućima povijesne stvarnosti. Ako sami nismo sposobni staviti stvari na svoje mjesto, ne možemo i ne smijemo optuživati druge.

VL
BO
Borracho
09:40 22.10.2020.

Ivkošiću, ti si teško bolestan...

VL
SH
Stevo.Hasanbegovic
02:04 21.10.2018.

Isus je bio ljevičar

VL
VA
vadis1
18:45 24.10.2018.

Zar je Stepinac zasluzio biti proglasen svecem? On je jako kontroverzna licnost.

VL
JP
jpavicic
12:47 22.10.2018.

Učestalo javno isticanje istog rukopisa pri upisu istih prezimena u potpisne liste referendumskih inicijativa, kao dokaz manipulacija i podvala, jasno pokazuje po kakvim se idiotskim kriterijima rukovodila ekipa i oni koji su im upute dali, pri prebrojavanju potpisa. Nigdje nije propisano tko može upisivati podatke o potpisniku, već je važan vlastoručan potpis uz točne upisane podatke upisnika, jer su mnoge slabovidne i starije osobe molile nekoga da mu upišu podatke u listu pored kojih su osobno onako kako su mogli unijeli svoj vlastoručni potpis.

VL
Avatar Observer
Observer
17:35 20.10.2018.

/One pravoslavne Srbe u NDH koji nisu bili teroristi nego su postivali volju hrvatskog naroda da uspostavi vlastitu drzavu i bili lojalni gradjani te drzave, nitko nije dirao ni proganjao. Cak je i u ustaskoj vojsci a pogotovo u domobranskim postrojbama bio velik broj pripadnika pravoslavne vjere tj Srba. Ali svi oni koji su palili skole , crkve i dizali u zrak pruge i mostove , te rusili tu drzavu , snosili su sankcije kao i u svim drugim drzavama koje su bile u ratnom stanju. Prema tome koga je to Stepinac trebao spasavati? Ako je spasavao teroriste onda ni ne treba biti proglasen svetim !

VL
KD
Knez Drpimir
16:05 20.10.2018.

Kak to da uvijek nekakav Milan, Slobodan, Dragan, Stevo, Haso, Vaso sl. glumi velikog Hrvata i veći je papa od pape? Nabrojani (poput Milana, Slobodana i Dragana) su ujedno i bivši komunisti.

VL
Avatar sindarela
sindarela
21:28 20.10.2018.

Živio nam papa Franjo još 1O0 godina

VL
DI
Direkt
19:00 20.10.2018.

Stepinac ne može biti svetac bez pristanka SPC. Ne želi Vatikan kvariti odnose sa SPC zbog nekakvog Alojza sumnjive prošlosti. Da je čist SPC ne bi imala ništa protiv. Uostalom Vatikan ni Kosovo nije priznao. Jadni smo mi i mali za taj odnos.

VL
BA
bakulušić
19:23 20.10.2018.

Evo olinjalih četnika i njihovih saveznika, domaćih "antifašista", koji znaju istinu. Večernjakova sramota Speedy Gonzales će nam objasniti tko može biti svet u Katoličkoj crkvi jer je to njemu rekao njegov učitelj Gajo kad su crtali granicu Virovitica - Karlovac - Karlobag. Što se ono na Dinari sjaji...ooooj!

VL
ZA
zagster
15:51 20.10.2018.

Tako je Milane..Papa je četnička komunjara. Crkva u Hrvata bi se trebala odvojiti od Vatikana ili pričekati da vaša inicijativa o Papinoj smrti postane stvarnost. Možda čak i neki Hrvat, ponukan vašim pisanjem, a na korist nama i čitavoj svojoj svetoj crkvi u Hrvata, tu stvarnost i ubrza.

VL
CI
cinbenik
07:14 21.10.2018.

Stepinceva svetost,je lakmus papir,za emigrantsko poHercegvacenu politiku=crkva i katolicke misije...Ucen9 na lazima neistinama,podjelama,mrznji i omadjijavanju Hrvata,samouvjereno su nastupili na totalitarno unistavackoj emigrantskoj politiki,koja nije imala nikakve veze sa osamostaljenjem Hrvatske.Da su Stepinca,juce ,proglasili svetim,vec je zakasnjeno ,a kamoli kada se nezna niti kada ce..Da bi bija proglasen svetim,moramo se radovati necijoj smrti...,i to ni manje ni vise negoli smrti Petrova nasljednika,kako bi lazno domoljublje ispalo u pravu..A tko nam garantira da nece doci jos "ljevlji" Petrov nasljednik,pa Stepincu ukinuti i blazenost...Osteja nam samo da zbiramo stetu koje nam ucini emigrantskopHercegvaceneo lazno domoljublje,uceno na lazima nistinama,mrznji i podjelama...uokvireno u stranku opasnih namjera...Cak ni primarni cilj,Stepinac,nije proguran,a kamoli da su uspjeli Titu pera obiti u njegovoj velicini ga svijet i dalje priznaje i lijevi i desni...Steta koju nam napravi lazno domoljublje,je povjesna za Hrvate,a cinise da smo tek u 1943 godini,tako da cemo jos trpjeti lazno domoljubnu politiku do zadnjeg Hrvata,sa jos puno zrtava....Stepnac je pomoga NDha unistavcakoj i nenarodnoj i nebiranoj vlasti,da pobjegne,ali tek kada su ucinili maximanu stetu Hrvatima i Hrvatskoj...

VL
DU
Deleted user
01:23 21.10.2018.

Ivkošićeva kolumna, uvijek brutalno istinita. Bravo.

VL
DJ
djakputnik
16:47 20.10.2018.

Piše ovaj Tuđmanov isprdak Ivkošić: "Tako se južnoamerički ljevičar Bergoglio jasno okrenuo protiv Stepinca i Hrvatske te nastavio tradiciju ljevičarskih prosrpskih i pročetničkih krugova". Kolika se nemoć , jad i iskompleksiranost krije iza tih riječi! Ako si protiv onoga što ja mislim da je ispravno, onda si komunjara, srbočetnik, ... neprijatelj svega hrvatskog. Siroti mali Ivkošić. Jedan obični mali papa se drznuo dirnuti u ono što su Milanu (staro hrvatsko ime) rekli da je dobro. Miletu je bio daleko bolji SS Ratzinger. Ova ustašizacija Hrvatske je u usponu, ali neće proći, moj Milane jabuko sa grane.

VL
BA
barbaizamerike
15:12 20.10.2018.

sve u svoje vrime nadajmo se da papa i oni oko njega slusaju glas naroda a za nas hrvate katolike on je svetac

VL
SL
slovenc007
16:44 20.10.2018.

Onaj ko je istinski svet to se zna i zbog njega nikad nije bilo nikakve komisije!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.