Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO Ravnatelj Opće bolnice Zabok o starim objektima

Zabok: U staru školu dolazi Zavod za javno zdravstvo

04.02.2009.
u 16:34

Ravnatelju Opće bolnice Zabok, dr. Ivici Balagoviću, pomalo je smiješno postavljeno pitanje i rasprava koja se vodila na sjednici Poglavarstva Zaboka kada je, među ostalim, izraženo nezadovoljstvo što stari bolnički prostori još nemaju svoju funkciju i propadaju te da Zabok čak namjerava prostore za koje misli da pripadaju građanima Zaboka, sudskim putem zatražiti njihov povrat.

Neprihvatljive kritike
Riječ je, ponajprije, o zgradi ambulante i staroj zgradi škole. - Pomalo mi je smiješno zato što je Upravno vijeće još u srpnju prošle godine donijelo odluku o prodaji zgrade u Gajevoj ulici u Zaboku, a riječ je o bivšoj kirurgiji i rodilištu, i za to je imenovana komisija u kojoj je i jedan član Poglavarstva. Cijelo vrijeme radimo na pripremama prodaje a, prije svega, riječ je o razgraničenju vlasništva nad zgradom, budući da ni gruntovno niti katastarski ništa nije bilo uređeno.

Tri četvrtine zgrade u vlasništvu su Bolnice, a jedna u vlasništvu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Postupak smo nastavili i došli do situacije u kojoj smo s Domom zdravlja dogovorili da njima pripada zemljište iza ambulante i prakiralište ispred.

Taj je dogovor upravno vijeće Doma zdravlja potvrdilo, i sad čekamo rješenje da je parcelacija završena i čim stigne ta komisija obavit će poslove oko raspisivanja natječaja - rekao nam je ravnatelj Opće bolnice Zabok dr. Ivica Balagović, dodajući da su kritike vezane uz neodržavanje objekta u Gajevoj neprihvatljive jer je voda ispuštena, a prostor se obilazi dvaput tjedno.

Zgrada ambulante
Kad je o zgradi ambulante riječ, kazao je, kritike su upućene na pogrešno mjesto jer je ta zgrada u vlasništvu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Stara škola, odnosno razdioba vlasništva nad tim prostorom, dolazi na red nakon završetka posla oko zgrade u Gajevoj.

Naime, objasnio je ravnatelj, osim Bolnice vlasnici te zgrade su i Zavod za javno zdravstvo te Dom zdravlja. - U međuvremenu ni ta zgrada neće propadati jer smo je, na zamolbu Županijskog poglavarstva, dali na korištenje Zavodu za javno zdravstvo - kaže ravnatelj Balagović.


Aneks nove bolničke zgrade

Činjenica je da još “zjapi” prazan naknadno sagrađen dodatak bolničkoj zgradi, iako je za posjeta bolnici ministra zdravstva Zdravka Milinovića najavljeno skoro stavljanje u funkciju. - To će biti završeno do lipnja ove godine. Dobili smo nekoliko neobveznih ponuda i čekamo mišljenje ministarstva o tome što bi bilo najbolje. Nakon toga raspisat ćemo natječaj - kazao je ravnatelj Opće bolnice Zabok dr. Ivica Balagović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije