Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI Božić ljubav, a ne skupi darovi

Zabok: HSS o obrazovanju i stvaranju uvjeta za otvaranje centra za mlade

26.12.2008.
u 15:26

ZABOK – Kako bi u ovo krizno doba podsjetili na pravu vrijednost Božića, Organizacija mladih HSS-a Krapinsko-zagorske županije održala je konferenciju za novinare na Badnjak, uoči posjeta Dječjem vrtiću Zlatni dani u Zlatar Bistrici.

– Božić nije odlazak u kupnju, na skijanje, to nisu skupi darovi, nego je zajedništvo, ljubav, kićenje bora, trenutak proveden s nekim, a ne s materijalnim stvarima – rekla je Nevenka Cigrovski, predsjednica Organizacije mladih HSS-a.

Pri posjetu vrtiću, Organizacija mladih pomogla je djeci kititi bor, a nazočan je bio i načelnik Općine Zlatar Bistrice Saša Pavlović.

– U razgovoru s tetama doznali smo da već neko vrijeme pokušavaju urediti dječje igralište u sklopu vrtića, ali ih u tome osporava nedostatak novca, pri čemu smo se zalagali da ćemo im pomoći – dodala je Nevenka Cigrovski.

Uz podsjetnik što je iskonski Božić, tema konferencije za novinare bila je ujedno osvrt na aktivnosti Organizacije mladih, u čemu prednjači obrazovanje.

– Svi se trebamo više zalagati za ostvarivanje uvjeta, a prije svega misli se na one materijalne. Vrlo smo ponosni na to da smo pokrenuli osnivanje Zaklade Josip Štruk, koja bi dodjeljivanjem stipendija barem u nekoj mjeri pridonijela ostvarivanju jednakih uvjeta školovanja. S druge se strane zalažemo za decentralizaciju pri čemu podržavamo otvaranje institucija za visoko obrazovanje u županiji, zalažemo se za otvaranje centara za mlade u kojima bi oni mogli provoditi slobodno vrijeme i organizirati aktivnosti, ali i edukaciju o štetnosti droga, alkohola te suzbijanja nasilja i kriminala – zaključila je predsjednica Nevenka Cigrovski.

Ujedno, Organizacija mladih HSS-a velik problem vidi i u nezaposlenosti mladih, pri čemu se zalažu za zapošljavanje prema sposobnostima i znanju, a ne prema podobnostima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije