Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok

Zabočka vlast odluke donosila bez revoltirane oporbe

'zabok_siv_zag_110713'
''
12.07.2013.
u 12:00

U gradsku Vijećnicu stigli su samo vladajući, dok su vijećnici HDZ-a i nezavisne liste Branka Piljeka prije održali dvije interne sjednice

- Sjedio sam četiri godine u Saboru u oporbi i nisam, samo zato što oporbeni prijedlozi nisu prihvaćani, izostajao sa sjednica. I dalje stojim iza onoga što sam rekao: dok se zabočka gradska oporba ne ispriča za ono što je radila u predizbornoj kampanji, s njima neću komunicirati. Čujem da su osnovali Klubove vijećnika, predsjednik Gradskog vijeća je dužan s njima razgovarati, no ja kao gradonačelnik nisam. Vijećnici oporbe trebali bi biti odgovorni te uvažavati građane koji su im dali glas – prokomentirao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek odluku o nedolasku na sjednice Vijeća oporbe, odnosno vijećnika HDZ-a i nezavisne liste Branka Piljeka.

Očitovanje oporbe

Oni su to odlučili odmah iza konstituirajuće sjednice koju su napustili te izjavili da će se o točkama dnevnog reda očitovati nakon svojih \'internih\' sjednica. Tako je i bilo, pa su vladajućim vijećnicima na stol prije sjednice stigli svojevrsni zapisnici s internih sjednica u kojima je navedeno slažu li se ili ne s pojedinim prijedlozima odluka.

Nemaju zakonsku snagu

No, kako je objašnjeno i pročitano iz Statuta, svi vijećnici, pa tako i oporbeni, imaju pravo ali i dužnost raspravljati i odlučivati isključivo na sjednicama Gradskog vijeća, pa njihova mišljenja i odluke donesene izvan zakazane sjednice nemaju nikakvu pravnu niti zakonsku snagu.

Inače, niti jedan od oporbenih klubova vijećnika u svojim zapisnicima nije se složio s prijedlogom odluke da se naknade vijećnicima (400 kuna po sjednici) isplaćuju samo za sudjelovanje na sjednicama. Vijećnici nezavisne liste tražili su da se ukine naknada svim vijećnicima, a HDZ je napomenuo da ima vijećnika koji dođu na sjednicu, ali uopće ne raspravljaju, dok neki ne dođu na sjednicu, ali imaju prijedloge, pa je takva odluka neprihvatljiva. I vladajući su raspravljali o promjeni sadašnje odluke i složili se da prijedlog nije najsretnije rješenje, pa dok se ono ne nađe, naknadu će dobivati svi, bili na sjednici ili ne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije