Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija MMF-a i HNB-a
Povratak na članak

Za zadržavanje radnika trebaju veće plaće i sigurno zaposlenje

Demografski izazovi mogli bi znatno usporiti gospodarski rast – poručio je zamjenik direktora MMF-a

Komentari 7

MA
marijaqwer
18:19 16.07.2019.

Nije problem skrbiti za sve više starih osoba u Hrvatskoj. Problem je hraniti ogroman broj bespotrebnih uhljeba.!!!!

VL
ST
stefj
20:55 16.07.2019.

Ma bravo, ovi svaki puta otkriju toplu vodu... A da bi standard narastao i da bi se radnika moglo platiti, ima par sitnih detalja kao što je ogromna neefikasna državna i javna služba, ogromna parafiskalna država, antipoduzetnička klima, mladi penzioneri i još koja sitnica... Eto, samo to treba riješiti, pa smo ko Švicarska. Sada smo ko Švicarski sir...

VL
DV
dvorskaluda
21:27 16.07.2019.

Nakon ovih izjava i zaključaka, zastupnicima i članovima Vlade, porast će plaće. Naravno, i ministrima. Onima kaj odlaze; veeelike otpremnine. I EU i MMF bit će sretni jer budu dobili izvješće da su (ne)radnicima povećane plaće...

VL
DV
dvorskaluda
20:27 16.07.2019.

Klap-klap-klap - aplauz. Kak ste pametni, pa tko bi se osim vaših veleumova domislio da radnike treba platiti,,,bla,bla. Povlaštene mirovine - oštro revidirati, mirovine u Hercegbosnu-oštro revidirati i prebaciti trošak na državni proračun a ne na HZMO. Oštra revizija invalidskih mirvoina koje se isplaćuju uz plaće-kak netko ima 100% oštećenje donjih ekstremiteta, po toj osnovi invalidsku i uz to ima ordinaciju u kojoj radi puno radno vrijeme ili je zaposlen i to na poslovima na kojima stoji pretežan dio radnog vremena?

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:16 16.07.2019.

Svesti broj umirovljenika na realnu mjeru (650.000-700.000), a ušteđeni novac (cca 16.000.000.000kn) iskoristiti za znatno smanjenje PDV-a, olakšica poduzetnicima, povećanje porodiljnih naknada i povećanje mirovina.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:49 16.07.2019.

Nešto su se naši kolege vjeroodmoljubni komentatori iz sigurnioh kuća zatvorenog tipa umirili, kao ona stvar u ruci. Izgleda da u njihove bezumne glave počinje stizati spoznaja o svijetloj budućnosti neovisne države i najvjernijeg stada našeg Hrvatskog Boga. Ne bih se toliko brinuo da sam na njihovom mjestu, jer propast neovisne države ipak neće nastupiti u dogledno vrijeme, tj. za njihove kape. Što će biti za nekoliko decenija ne treba ih noljeti glava, jer su oni dočekali svoju milenijima tuženu sreću, pa poslije njih može biti i potop, zar ne?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:15 16.07.2019.

Naši vjerodomoljubni poglavari ginu u zaustavljanju emigracije dvonožnih papkara i kopitara, tako da kukumavče kod švicarskih i austrijskih vlasti da otvore svoje tržište radne snage i za našu dvonožnu tegleću marvu. Ovim spajaju ugodno sa korisnim, tj. iseljavali bi dvonošce koji ne glasaju za ZNA SE, na jednoj strani , a hvala našem Hrvatskom Bogu potekli bi potoci SF i Eura u neovisnu državu, na drugoj strani. Naroda izreka koja se može primjeniti na njihovu demografsku politiku je da se jednim udarcem ubijaju dvije muve, zar ne ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.