Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE TEMPERATURE

Vrhunac toplinskog vala: Crveni alarm za cijelu obalu, a onda stiže velika promjena

Dubrovnik: Spas od vrućine turisti potražili na plaži Banje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
26.08.2023.
u 07:46

Tijekom subote će biti pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće,a najviša dnevna temperatura kretat će se između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva

Ni danas se temperatura neće spuštat pa će tako tijekom subote biti pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, javlja DHMZ. Tako će se najviša dnevna temperatura kretati između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva. U zapadnoj Slavoniji poslijepodne postoji mala mogućnost lokalnih nestabilnosti, a vjetar će većinom biti slab jugozapadni i jugoistočni. Crveni meteo-alarm bio je na snazi za cijelu obalu dok je narančasti meteo-alarm bio upaljen za ostatak zemlje. U žutom je bila samo osječka regija. 

-Toplinski val će vrhunac doživjeti u dane vikenda. S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena vremena s kojom će vrućina popustiti. Temperatura zraka zasigurno će već u ponedjeljak u najzapadnijim predjelima biti nešto niža, no veći pad temperature očekuje se u utorak i srijedu pa samim time bi i toplinski val onda trebao prestati - rekla je Tanja Renko, meteorologinja DHMZ-a, prenosi HRT.

Foto: DHMZ

GALERIJA:Toplinski val u Hrvatskoj

Dubrovnik: Spas od vrućine turisti potražili na plaži Banje
1/15

 

 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
14:13 26.08.2023.

Nakon vrućine dolazi hladnoća. A potom vrućina. A onda hladnoća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije