Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon presedanske odluke Ustavnog suda drastično manje kazne

Za trostruko ubojstvo umjesto na 60 godina osuđeni na 16 godina zatvora

sud
Antonio Bronić/Pixsell
09.12.2009.
u 15:54

Dana 9. lipnja 2004. Vukojević i Blažević sukobili su se s braćom Draganom i Željkom Prgometom u samom središtu Slavonskog Broda, što je rezultiralo trostrukim ubojstvom.

Sudski rasplet trostrukog ubojstva braće Dragana i Željka Prgometa i Gorana Begića (u lipnju 2004. godine) u Slavonskom Brodu, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu od po 30 godina zatvora Antunu Blaževiću (50) i Darku Vukojeviću (28), danas je dobio nastavak drastičnim smanjenjem kazne. Vijeće Županijskog suda u Zagrebu na čelu s Vladimirom Pavlekovićem nepravomoćno je osudilo Blaževića na devet godina i pet mjeseci, a Vukojevića na sedam godina zatvora.

Rasprave je redovito pratila obitelj optuženih i prijatelji, a nakon svjedočenja, pojavljivao se i Ante Prkačin.

Makni se, pucam u glavu
Saslušali su presudu sa suzom u oku i smiješkom na licu. Ipak, neki članovi obitelji oštećenih demonstrativno su napustili sudnicu dok je sudac obrazlagao odluku. Sud je utvrdio da su Blaževića bezrazložno napali D. Prgomet i Begić. Begiću je uspio oteti pištolj iz ruke, a ovaj je, prema pričanju jednog svjedoka, rekao: “Daj se makni da ga mogu upucati u glavu!”.

Prvo je pucao u D. Prgometa, a potom i u Begića. Prekoračio je nužnu obranu. Ž. Prgomet bio je tada okrenut prema Vukojeviću koji je, vidjevši gungulu, zauzeo boksački stav i “cimao“ Ž. Prgometa.

U jednom je trenutku izvadio pištolj i zapucao s namjerom da ubije.

Motiv požar u klubu
– Blažević je obiteljski čovjek s dvoje djece od kojih je jedno maloljetno, neosuđivan je i pokajao se. Sudionik je Domovinskog rata i ranjavan. Način počinjenja djela jedina je otežavajuća okolnost – obrazložio je sudac. Begiću je mogao izbiti pištolj iz ruke jer je bivši specijalac, a u Prgometa je prvog zapucao jer mu je stajao bliže.

Vukojević je pak tada imao tek 23 godine, neosuđivan je i pokajao se. Motiv krvoprolića je palež kluba Monaco dva dana ranije, za što su oštećenici optužili Rokija (Radomira Veselinovića) iako je policija utvrdila da su požar izazvale instalacije. 

Komentara 6

VP
VasoBerak Pula
16:07 09.12.2009.

E moj bivši prijatelju Ante je li te stid?

MM
Mladen Miletić
16:23 09.12.2009.

To je sud i sudakanje sa 27 na 7 godina za trostruko ubojstvo.. Prvi sud je lud drugi je pravi i pošteni ! Da idu dalje još na Vrhovni dobili bi slobodu !

Avatar Jana
Jana
09:23 10.12.2009.

\"Vijeće Županijskog suda u Zagrebu na čelu s Vladimirom Pavlekovićem nepravomoćno je osudilo Blaževića na devet godina i pet mjeseci, a Vukojevića na sedam godina zatvora.\" Za koju godinu su već vani. To je Hrvatsko sudstvo i poruka \" Ako vam se netko ne sviđa, riješite ga se jer ionako sa nekoliko godina ste već vani\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije