Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Za transfuziju i tabletu bolnici morao platiti 3 lipe

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
25.04.2014.
u 21:56

- Nisam mogao vjerovati. Prvo sam pomislio da se radi o tri kune, ali tri lipe? Pa više ih koštaju papir, kuverta i marka, kaže Cibić.

Riječanin Branko Cibić (68) početkom travnja nije se osjećao dobro, trnuli su mu noga i jezik te ga je sin prevezao na Hitni prijem riječke bolnice na Sušaku, pišu 24 sata.

Nakon vađenja krvi vozilom Hitne pomoći prevezen je u bolnicu u centru grada gdje mu je nakon pretraga ustanovljeno da je pretrpio lagani moždani udar.

- Liječnici su mi dali transfuziju i jednu tabletu te me savjetovali da ostanem u bolnici. Nisam pristao jer me kući čekala supruga sa zdravstvenim poteškoćama o kojoj se sam brinem. Osjećao sam se bolje i sin me odvezao doma - prisjeća se dugogodišnji davatelj krvi, s dopunskim i zdravstvenim osiguranjem.

Dodaje da je bio sretan što je sve dobro završilo te je ubrzo zaboravio na svoje tegobe. No nakon nekoliko dana u poštanskom sandučiću dočekao ga je smiješni podsjetnik. KBC Rijeci mora platiti tri lipe!

- Nisam mogao vjerovati. Prvo sam pomislio da se radi o tri kune, ali tri lipe? Pa više ih koštaju papir, kuverta i marka. Da stvar bude bolja, u banci su mi uračunali i naplatili svoj trošak tako da sam sveukupno platio osam kuna - nije se mogao načuditi otac dvaju bivših branitelja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 4

KA
kafka
22:25 25.04.2014.

Dovoljno da se pokrene ovrha - i ode kuća. :-)

MK
MKGRA
22:09 25.04.2014.

Linic ,Ostojic majstor I Dobro da nije dobio OVRHU na te tri lipe

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
09:47 26.04.2014.

Hitna je luksuz, doista. Bila je nedjelja i radio sam na fasadi sa kiselinom za skidanje kamenca. Puhnuo je vjetar i dvije-tri kapi mi odnio u lijevo oko. Toliko sam se uspaničio da sam odmah zvao hitnu i opisao im im situaciju. Došli su po mene te me kolima hitne pomoći odvezli u bolnicu. Ponijeli su i kanistar kemikalije. ustanovili su da mi je kiselina nagrizla rožnicu te me pitali: "Na žalost moramo Vas pitati želite li da vam pružimo lječničku pomoć odmah ili ćete čekati sutra (ponedjeljak) kada radi očno ? Biti ćete prvi na redu s obzirom da je hitni slučaj." Bez razmišljanja sam rekao odmah, gledajući ih u nevjerici kakve me gluposti pitaju. Tada mi je rečeno da će me zahvat ispiranja oka (dodatni, jednom su mi isprali još u kolima) i mazanja nekom masti koštati 200 kn. Trošak intervencije ne snosim jer je razlog bio valjan ?!?! Trošak intervencije je inače 300 kn. Mislim da je čovjeku koji mi je to rekao bilo neugodnije nego meni. U nastavku izvod iz cjenika Dubrovačke Hitne pomoći gdje se recimo lijepo vidi da oživljavanje košta 1000 kn dok defibrilacija košta dodatnih 150 kn po udaru. Na koji način umirućeg pitaju dali ima novaca za očivljavanje, ne znam. Bilo bi smiješno, da nije istinito. - Prvi pregled liječnika 300 kuna; - kontrolni pregled liječnika 200 kuna; - konzultacija 200 kuna; - prvi pregled u kućnoj posjeti liječnika 400 kuna; - snimanje EKG-a i analiza 150 kuna; - pisanje (Rp, Uputnica i dr.) 50 kuna; - opskrba veće rane uz lokalnu anesteziju i šivanje 300 kuna; - vađenje stranog tijela iz oka, uha, nosa ili drugih otvora 200 kuna; - previjanje rane (veće) 150 kuna; - vađenje konca 150 kuna; - imobilizacija (samo postavljanje) 200 kuna; - tretman opekline II stupnja više od 20 posto površine tijela 250 kuna; - injekcija s.c. 50 kuna, injekcija i.m 100 kuna, injekcija i.v. 150 kuna; - infuzija 200 kuna; - cijepljenje cjepivom (bez cijene cijepiva) 50 kuna; - antišok terapija (kompletna) 500 kuna; - defibrilacija (po učinjenom udaru) 150 kuna; - postupci oživljavanja 1000 kuna; - intubacija 500 kuna; - ispiranje uha 150 kuna; - davanje kisika na masku + cijena 02/l 50 kuna; - jednokratna kateterizacija 300 kuna; - dežurstvo tima T1 HMP 1500 kuna + 30kn/km; - dežurstvo tima T2 HMP 1000 kuna + 30kn/km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije