Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSTRUMENTI PODBACILI

Za sve je kriva oprema? Nove spoznaje o tragovima života na Marsu

01.03.2023.
u 23:30

Potraga za životom u svemiru, poglavito u našoj galaksiji, uvijek je najzanimljiviji dio znanosti. To je i zato što je život, kojega bi statistički moralo negdje biti, do sada ostao izvan dometa čovjeku. Jedna nova studija otkriva i zašto je možda tako. Znanstvenici s Neovisnog sveučilišta u Čileu isprobali su sofisticirane instrumente kakvi se koriste na NASA-inim roverima Curiosity i Perseverance kojima se istražuje Mars u pustinji Atacami.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:54 02.03.2023.

Uzorci za koje postoji i minimalna mogućnost da sadrže nekakav oblik života, ne bi se smjeli dopremati na Zemlju nego bi se trebali ispitati na ISS. Neka je takav uzorak stvarno kontaminiran nekim agresivnim mikroorganizmom i neka se dogodi akcident pa nekako izađe iz labosa, imat ćemo materijala za snimati horore dok postojimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije