Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na čekanju

Za sportsku dvoranu nedostaju još 103, a za vrtić 10 milijuna kuna

\'11.03.2011., Sisak - Na sjednici Gradskog vijeca govorilo se i o nastavku izgradnje sportske dvorane,na cijem su gradilistu vec duze vrijeme zarvorena vrata. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
\'Nikola Cutuk/PIXSELL\'
11.03.2011.
u 21:30

Gradonačelnik Pintarić najavio je već peti rok za dječji objekt na Zelenom brijegu – 1. 1. 2012.

Više nije upitno samo to koliko bi Siščane u konačnici koštala nova sportska dvorana nego hoće li ona uopće biti sagrađena. U Fistrovićevoj ulici ne radi se od lani. Naime, natječaj vrijedan 103 milijuna kuna za drugu fazu financiranja raspisan je još sredinom prošle godine, ali do novog ugovora s Epsilon građenjem nije ni došlo. Grad Sisak još čeka odluku Hypo banke o financiranju gradnje, a Hypo je vlasnik Epsilona.

Zaduženje kao i u Zadru

Podsjetimo, trenutačna, minimalna cijena dvorane je oko 181 milijun kuna, a plaćat će se u mjesečnim ratama punih 15 godina nakon što bude gotova. Kako je riječ o modelu leasinga, nakon toga bi je Grad Sisak mogao otkupiti, i to po 40-postotnoj vrijednosti.

– Do kada će javnost ostati uskraćena za aneks ugovora s Epsilonom, s obzirom na primjer Grada Zadra, koji se našao u situaciji da mu nedostaje novca za plaćanje sagrađenog sportskog centra? – pitala je jučer vijećnica Kristina Ikić Baniček. Gradonačelnik Dinko Pintarić ističe kako nema tajni te da će Siščani sve doznati na vrijeme.

– O odluci investitora ovisi hoće li biti aneksa, odnosa nastavka gradnje. Također, zadnju riječ dat će vijećnici, koji će uzeti u obzir velik iznos kao i zaduženja – kazao je Pintarić.

Međutim, gradonačelnik je ponovno odgodio i završetak gradnje vrtića na Zelenom brijegu, također istog investitora. Već peti rok početka rada najavljen je tek za 1. siječnja 2012. godine, čime je prolongiran ovogodišnji lipanj. Naime, u blagajni nema potrebnih 10 milijuna kuna kako bi se uredio okoliš i dovršilo opremanje unutrašnjosti objekta. Može li se proces ubrzati s obzirom na to da bi novi vrtić proširio kapacitete, kako smještaja djece tako i zaposlenih, zanimalo je na jučerašnjem Gradskom vijeću HSLS-ovca Miljenka Žamariju.

Bez zapošljavanja u vrtiću

– Do značajnijeg zapošljavanja neće doći jer ćemo pokušati rasporediti postojeće radne snage vrtića Sisak Stari te iskoristiti ljudske resurse koje već imamo – kaže Pintarić.

To više jer bi sadašnji vrtić Pčelica na Zelenom brijegu mogao biti zatvoren. Podsjetimo, poskupljenje vrtića Grad Sisak lani je pravdao upravo plaćanjem novog radnog pogona u novom vrtiću, koji je već trebao proraditi.

Komentara 2

PR
pravda19
01:47 12.03.2011.

Nama je važna umjetnost , za takve stvari se ima novaca . Tko je vidio napraviti vrtić , dvoranu , ceste itd ......... Pozdravljam vas gradonačelniče koji nemate sluha za bitne stvari u svome Gradu ....... Sisački vodovod nemojte komentiratii , jer nemate pravo obmanjivati javnost . Nesposobnost direktora prikrivate ovrhama . Sredite i ovrhe od radnika koji su nezakonito dobili otkaz . Sisački sudovi su pravi dokaz lopovluka ......sramota da Županijski sud u Sisku ne zna provesti ovrhu ...... SRAMOTA !!!!!!

BR
brownie
15:35 13.03.2011.

pitao bih gospona gradonačelnika kad je njemu radno vrijeme,tj.da li šetanje onog cucka iza tržnice u petak u 15 10 sati potpada pod brigu za životinje za vrijeme radnog vremena ili radimo kako i kada mi se hoće jer samm ja nepogrešivi prvi građanin ovog grada,a btw,netreba navlačiti kapuljaču ,nije puhalo i nije bilo hladno,ilivaljda da ga netko ne prepozna.ma badava ,znamo mi ljepotu i ćud našeg voljenoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije