Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grobnica Borojevići

Za smrt braće Ivice i Željka Mikulčića još nitko nije odgovarao

'                               '
'Photoshop'
10.05.2010.
u 18:00

Onima koji su počinili ovo zlodjelo želim isto što su i oni željeli meni i mojoj obitelji, kazao je Nikola Mikulčić, koji smrt sinova ne može preboljeti

Pred više od 200 nazočnih članova brojnih izaslanstava i okupljenih građana na Marvenom groblju, uz cestu Borojevići - Lovča, jučer je svečano otkriven spomenik šestorici zarobljenih hrvatskih branitelja i civila koje su pobunjeni Srbi na brutalan način ubili u ljeto 1991. godine. Nakon rata, iz zajedničke grobnice na bivšem životinjskom groblju ekshumirani su ostaci policajaca Ivice i Željka Mikulčića iz Slovinaca te Srećka Kitonića iz H. Dubice.

U grobnici su pronađeni i posmrtni ostaci civila Đure Preporučenog iz Sunje i Josipa Drvodjelića iz Komareva, te još uvijek neidentificirane osobe. Spomenik je otkrio ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić zajedno s Nikolom Mikulčićem, ocem policajaca Ivice i Željka, za kojeg je ovo otkrivanje bilo posebno teško.

– Oni koji su odgovorni za smrt mojih sinova, kao i za desetke sličnih žrtava, prije rata bili su dobri i sa mnom i s mojom djecom. No, '91. su pokazali svoju pravu narav. Onima koji su uradili ovo zlodjelo želim isto što su i oni željeli meni i mojoj obitelji – kazao je Nikola Mikulčić, koji smrt sinova ne može preboljeti.

– Vlada čini sve da se sve sudbine nestalih konačno riješe, i da odgovorni za zlodjela budu procesuirani i privedeni pravdi. Jedino će tako i žrtva ovih šestero ubijenih imati puni smisao – kazao je Ivić.

No, na otkrivanju krivaca, očito, pravni sustav mora još puno raditi.

– Nažalost, trenutačno u zatvorima kaznu zbog ratnog zločina nad Hrvatima na području naše županije služe samo četiri osobe. U ratu je na području naše županije poginulo 1600 civila i 560 branitelja, a 15 godina nakon "Oluje" još uvijek ne znamo za sudbinu više od 230 osoba. Naše državno odvjetništvo, obavještajne službe i sudovi ne rade posao za koji su plaćeni. Zbog nekoliko slučajeva ubijenih srpskih civila neki se postupci vode više puta, a zatvori su puni hrvatskih vojnika i generala. U isto vrijeme za stotine masovnih grobnica u cijeloj državi na prste se mogu izbrojiti one koji su i osuđeni za zločine – kazao je umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan.

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:15 12.05.2010.

Kajgod, ovakve prilike se ne koriste za ADEZENJARSKO spamanje. To spada u kućni odgoja ali kao što se vidi, ti ga nemaš. Pokoj duši i lahka hrvatska zemljica pokojnima.

KA
Kajgod
21:16 11.05.2010.

Eto... koliko mogu primjetiti Lovrićke niotkud! Bitno da ona obilazi \"izbjeglice\" po Vojvodini, da ide u Jasenovac itd. Ovo za nju vjerojatno nema jaku političku stranu jer tu nema njezinih birača, pa ne gubi puno. I onda je ona kao neki legalista.... hahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije