Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5683 ŽUTIH I CRVENIH NALJEPNICA

Nova mapa prikazuje razmjere razorenosti: Ovo je koncentracija neuporabljivih objekata

Foto: Hrvatski centar za potresno inženjerstvo/PIXSELL
1/3
12.01.2021.
u 10:21

Do utorka ujutro ukupno su pristigle prijave o 38.223 objekta koje statičari trebaju pregledati

Prema najnovijim podacima Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, ukupno 5683 objekta na području stradalom u potresu, od njih 15.450 do sada pregledanih, dobilo je tzv. crvene i žute naljepnice koje označavaju privremenu ili trajnu neuporabljivost zbog oštećenja. Najveći broj takvih objekata na petrinjskom je području.

Od tog broja 2044 objekta neuporabljiva su zbog oštećenja, a 178 zbog vanjskih utjecaja.

Dodatnih 1680 objekata privremeno je neuporabljivo do detaljnog pregleda koji će utvrditi pravu razinu oštećenja, a 1961 objekt privremeno je neuporabljiv jer zahtijeva hitne intervencije i sanacije.

Koncentracija neupotrebljivih objekata
Foto: Hrvatski centar za potresno inženjerstvo

Do utorka ujutro ukupno su pristigle prijave o 38.223 objekta koje statičari trebaju pregledati, a pregledano je 15.450. 

VIDEO Tužna priča posljednje stanovnice kampa Mala Gorica

Komentara 17

ZO
zoranos
10:45 12.01.2021.

Realno, koliko je kvalitetnih kuća na tom području bilo prije potresa? Pa to su sve ionako bile ruševne građevine koje su po selima radili lokalno nazovi majstori i u koje se nije ulagalo ništa desetljećima! Te kuće nisu vrijedile niti 20000€, to su bile stračare za rušenje preko 30%. I sada će svi oni dobiti nove i puno vrednije kuće! Neka dobiju, to je sirotinja uglavnom, ali želim reći da su štete puno veće od normalnoga zbog loših i neodržavanih kuća. Da se ovo dogodilo negdje gdje imate novije i održavane nekretnine šteta bi bila gotovo zanemariva! Pali bi crijepovi, napukle fasade i sl. i sanacija bi bila gotova sa mjesec ili dva i ništa se novo ne bi radilo.

YO
youme123456
11:27 12.01.2021.

banda kraddezeovska objavite tko je obnavljao banovinu, skrivate to kao zmija noge

NI
NikoCro
11:30 12.01.2021.

Boze mili jesmo najbolji kada treba pomoci, al smo i najgori kada treba kukati, prerpostavke da ce onaj ukrasri ovo, ovaj ono, dajte ljudi ako nemate nesto pametno ili nesto sa dokazima, ne mlatite praznu slamu bez veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije