Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za revitalizaciju strani radnici nisu dovoljni, moraju ostati naši ljudi

07.11.2023. u 08:58

Radna mjesta nužna su kako se ne bi ponovila situacija nakon Domovinskog rata, kada su ljudi napuštali obnovljene kuće i odlazili u Njemačku, Austriju, Švedsku...

Komentara 1

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:04 07.11.2023.

Dovedeni su samo iz jednog razloga a to je snižavanje cijene rada u Hrvatskoj da bi određeni poslodavci na brzinu mogli dobro zaraditi na svojim skupim uslugama i proizvodima.Fenomen koji se događa u Hrvatskoj je to da su niska primanja a troškovi života veći nego u Švicarskoj odnosno omjer 4 puta veći naspram prihoda.Naravno Filipinac koji ovdje stigne,njemu se čini da je to visoka plaća 700-900 € i da su dobri uvjeti rada, a u biti je sve to crkavica.Kad shvate , brzo odlaze dalje i više ne ostaju tu, dok agencije stalno šalju nove radnike.Naravno da postoje poslodavci koji ne žele stalno menjati radnike jer su ih stručno osposobili pa ih žele zadržati uz bolje uvjete rada i bolje plaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije