Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gramatika
Povratak na članak

Za prvu damu Koprivnice na službenom sajtu piše da je – muškarac

Gradonačelnica Koprivnice tako je u društvu kolegica iz Vodica i Komiže, koje također silom žele biti gradonačelnici

Komentari 3

YO
yocko
18:47 27.04.2014.

A dali ima ispravnu diplomu??kad nije gradonačelnica več gradonačelnik..

VL
EV
evropljanin
13:46 23.04.2014.

ja tu nevidim nikakvu damu.

VL
Avatar strmy1
strmy1
10:03 24.04.2014.

Prepisat ću dio teksta sa mrežnih stranica Jezičnih savjeta Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje: "Ako žena obavlja (vrši) koju dužnost, ona je vršiteljica dužnosti. Međutim, dužnost koju obavlja označuje se imenicom muškoga roda jer ona ima apstraktno i opće značenje. Stoga je pogrešno: Marija Ivić je vršiteljica dužnosti ravnateljice ili Marija Ivić je v. d. ravnateljice, a pravilno: Marija Ivić je vršiteljica dužnosti ravnatelja ili Marija Ivić je v. d. ravnatelja."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.