Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAN OSIGURAN

Za posao od najmanje 11 tisuća kuna na prekrasnom otoku nitko se ne javlja

Mljet
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.02.2016.
u 19:18

"Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći"

Magdalena Nardelli-Kovačić, liječnica s otoka Mljeta, poziva kolege da dođu raditi u Babino Polje, piše Croexpress. Na natječaj za otvorenu poziciju na, kako kaže, "jednom od deset najljepših otoka svijeta" za plaću od 8 do 9 tisuća kuna i osiguran smještaj nitko se ne javlja. Kandidat za posao mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti.

– Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu – stoji u pismu liječnice koje kruži medicinskim krugovima.

– Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski...), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega – navodi Magdalena Nardelli-Kovačić, koja je 20 godina bila jedina liječnica na otoku do osnivanja liječničke ekipe u Goveđarima.

>> Što bi mogli hrvatski otoci naučiti od Santorinija

Komentara 94

MR
mrljatinte
20:50 02.02.2016.

Spremni smo otići raditi u Njemačku ili neku drugu državu za nešto više love, ali nismo voljni raditi 20 kilometara od našeg mjesta u Hrvatskoj. Davati i pomagati svojima očito nismo spremni.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
22:57 02.02.2016.

Ljepota..., ne znam sto neki ljudi hoce od zivota, ako im ovakva ponuda nije atraktivna.

J4
j4y6w8
00:04 03.02.2016.

Oni koji nisu knjigu procitali u zivotu ne znaju kakva je to odgovornost . Vecu placu dobiju djelatnice dm-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije