Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni sastanak

Za otkup nema više prepreka - platit će se dug i posredniku

'          '
'Photoshop'
22.05.2010.
u 08:35

Ubuduće će otkupljivač mlijeko direktno uzimati od proizvođača, a vlasnik Križevačke mljekare Ivica Jaić zadovoljan je sada i kvalitetom

Riješeni su svi nesporazumi zbog otkupa mlijeka na dvorskom pdoručju. Podmireni će biti i svi dugovi posredniku, zadruzi Mliječni put. To je epilog jučerašnjeg sastanka svih uključenih strana u procesu otkupa mlijeka, koji će omogućiti da se otkup mlijeka od stočara nastavi bez ikakvih 'repova'. No, Križevačka mljekara ipak otkupljuje mlijeko, ali ovaj put bez posrednika.

– Ja se ponovo vraćam na ovo područje jer smo uspjeli riješiti sve nesporazume. Ono što je meni najvažnije je da ću od sada imati mlijeko visoke kvalitete zahvaljujući načinu ishrane muzilica. Zapravo, već nekoliko dana, ali bez posrednika, odvozimo mlijeko svojom cisternom. Zahvaljujući Županiji koja je pomogla kupnjom laktofriza, a koje smo postavili na sabirna mjestima koje su mljekari sami odredili. Mlijeko se tako brzo doprema od sabirnih mjesta i ne može se ukiseliti. Do prekida otkupa došlo je, uz ostalog, i iz razloga što je tek 14 posto mlijeka bilo prve klase, dok je taj postotak u Hrvatskoj veći od 80 – rekao je Ivica Jaić, vlasnik Križevačke mljekare. Problemi između Mliječnog puta i Križevačke mljekare riješeni su i mljekara će platiti dug zadruzi.

– Meni je najvažnije što mljekara priznaje dug od 55.000 kuna i obvezala ga se u tri obroka isplatiti. Isplatit će nam se i 7.000 kuna koje duguje Općina zbog neplaćanja subvencije od 30 lipa po prevezenoj litri mlijeka – kazala je Branka Lombar, upraviteljica zadruge Mliječni put.

– Vrlo sam vrlo sretan što se postigao sporazum između mljekare i zadruge. Ja sam inzistirao na ovom sastanku i drago mi je što je sporazum potpisan i što će zadruzi njihova potraživanja biti ispunjena, kako od mljekare tako i Općine – istaknuo je načelnik Dvora Nikola Arbutina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije