Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimmer frei

Za odmor daleko od mora gosti traže kuće s bazenom

fužine
Goran Kovačić/Pixsell
27.10.2012.
u 19:00

Agencija Novasol svoj bi katalog sa stotinjak kuća iz Hrvatske unutrašnjosti htjela predstaviti već u ožujku na sajmu u Berlinu.

Hoće li posjetitelji najvećeg turističkog sajma na svijetu berlinskog ITB-a, početkom ožujka 2013. godine, u brojnim katalozima naći i prvi s ponudom privatnog smještaja u unutrašnjosti Hrvatske? To je namjera agencije Novasol, koja u svojoj ponudi ima 30.000 privatnih objekata za iznajmljivanje u 26 europskih zemalja, a među njima je zasad i pet tisuća kuća s hrvatskog Jadrana.

– Želimo postati lider i u ponudi kontinentalnog smještaja – otkrio je na sastanku u Ministarstvu turizma Mladen Gobin, direktor Novasol Hrvatska, agenciji u kojoj pripremaju katalog s otprilike stotinu kuća za odmor isključivo iz unutrašnjosti Hrvatske.

U svoj katalog namjeravaju uvrstiti što više samostojećih kuća s bazenom, kakve Europljani najčešće traže. Velika je prednost, kažu, kad takva kuća ima i neki dodatni sadržaj za djecu ili za rekreaciju odraslih. S tim mora ići i unapređenje pratećih sadržaja i atrakcija u kontinentalnim dijelovima Hrvatske te realan omjer cijene i kvalitete. Poželjni su i tematski te zabavni parkovi kakvima Hrvatska zasad oskudijeva, ali s vremenom će i toga biti više.

U Ministarstvu turizma kažu da je i operativnim marketinškim planom za 2013. godinu kao jedan od dvaju glavnih zadataka zacrtano povećanje broja gostiju u kontinentalnoj Hrvatskoj te hvale inicijative poput kataloga privatnog smještaja.

Pritom, napominje pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, zadaća je sustava turističkih zajednica, kao destinacijskih menadžment organizacija, educirati i usmjeravati poduzetnike u razvoj tržišno traženih proizvoda.

>>Premijer Milanović: Turizam je naša sudbina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije