Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 3.500 kn

Za nesreću koju je čelnik skupštine pokušao sakriti policija izdala kaznu

Željko Soldo
Nikola Cutuk/PIXSELL
31.01.2014.
u 17:10

Željko Soldo, čelnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije dobio je prekršajni nalog na 3.500 kuna zbog neprilagođene brzine vožnje i napuštanja mjesta nesreće koju je izazvao 30. studenog 2013.

Željko Soldo, čelnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije dobio je prekršajni nalog na 3.500 kuna zbog neprilagođene brzine vožnje i napuštanja mjesta nesreće koju je izazvao 30. studenog 2013. godine sa službenom Toyotom u vlasništvu Županije. O toj se nesreći šutjelo, jer Soldo nije smatrao nužnim obavijestiti policiju iako je na automobilu utvrđena totalna šteta, a u javnost je informaciju o nesreći izašla tek preko medija nekoliko tjedana kasnije.

Tada je informaciju o tome doznala i policija koja je reagirala i nakon obavijesnih razgovora izdala prekršajni nalog Soldi od 3.500 kuna. Soldo se na to žalio.

U roku sam uložio žalbu  i zatražio sam provođenje prekršajnog postupka. Smatram da nisam vozio neprilagođenom brzinom, vozio sam oko 40 kilometara na sat, a uvjeti na cesti su bili jako loši, pa se nesreća dogodila, kazao je Soldo. Dodaje da ne bježi od odgovornosti ukoliko se ipak utvrdi njegova krivnja i da će tada snositi troškove štete, koju je ranije htio prikriti.

No, doznajemo da je DORH naložio provjeru informacija o tome da se, u trenutku nesreće, Soldo sa službenim vozilom vraćao s privatne koljevine, i to u alkoholiziranom stanju. Ukoliko se to utvrdi onda je moguće da ga se tereti i za zloporabu službenog položaja jer je koristio službeni automobil u privatne svrhe.

Soldo to odlučno negira i tvrdi da se vraćao iz radnog posjeta jednoj zadruzi. Zanimljivo je i ponašanje Županije koja se nije potrudila, do objave tekstova o nesreći, utvrditi ikakve činjenice o uništavanju imovine kupljene novcem poreznih obveznika i eventualnoj nadoknadi te štete. Naime, bez zapisnika o nesreći kasko je nemoguće naplatiti. No, sada, s policijski obavljenim poslom, to je moguće te se ipak razgovaralo s osiguravajućim društvom o naplati kaska nad vozilom, koje je proizvedeno 2004. godine. Soldo je, podsjetimo, javnosti tvrdio da je nastala manja šteta na Toyoti, no ono je, sada se zna, totalno uništeno.

>> Željko Soldo razbio službenu Toyotu i napustio mjesto nesreće

Komentara 2

VL
.
21:32 31.01.2014.

Taj Soldo je sigurno iz SDP-a ili nekog od ostalog olša zvanog "kukurikavci", jer da je iz HDZ, onda bi u svakoj rečenici bilo spomenuto da je član HDZ-a !

KT
Kt1446
10:48 02.02.2014.

Bas me zanima kao ce se iz ovoga izvuci,cjela novska i okolica pricaju kako je doticni bio na kolinju kod prijatelja i da je vidno alkoholiziran sletio sa automobilom,a ne znam kako je mogao auto biti skroz slupan ako se vozio 40 km/h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije