Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše Jolanda Rak Šajn

Za neradnu smo nedjelju, a s radnih se sad 'skidamo' kao ovisnici

Zatvoren Avenue Mall u Osijeku zbog novog zakona o neradnim nedjeljama
Davor Javorovic/PIXSELL
04.07.2023.
u 12:18

Pred dijelom trgovina čuđenje, u drugima dugački redovi – epilog je prve (ne)radne nedjelje po novom "evanđelju" Ministarstva gospodarstva koje poduzetnicima do kraja godine na izbor ostavlja 16 njih, tijekom kojih će moći opsluživati kupce, a na njih 11 staviti ključ u bravu.

Ključne riječi

Komentara 3

MP
mku.privat
13:57 04.07.2023.

Usporedio bi Hrv sa njemackom ili austrijom, ocito da jos nikada nisi bio u tim zemljema buduci da su tamo svi soping centri preko praznika i nedelje zatvoreni! Austrija zatvara i radnim danom sve u 19:30.

OL
olujasviholuja2
12:43 04.07.2023.

Mojem mjestu trgovina već 5,6 godina u nedjelju i na sve blagdane i praznike neradi, kupimo u petak ili subotu što nam treba za vikend, priviknuli smo se

EJ
ejStef
12:59 04.07.2023.

Novim zakonom ima par šoping centara koji će staviti ključ u bravu, budući da su vikendom imali jedini promet... Vrlo loš zakon, pogodovanje crkvi i tko zna kome, sve popraćeno jakom medijskom kampanjom gdje se rad u trgovini prikazuje kao non-stop posao bez dana odmora, bez godišnjeg itd... Jako se volimo uspoređivati s Austrijom i Njemačkom kada treba, a inače je i Afrika OK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije