Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Za napad na veleposlanstvo SAD-a uvjetne kazne zatvora, za napad na veleposlanstvo Hrvatske ništa

Zgrada hrvatskog veleposlanstva u Beogradu
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.09.2015.
u 15:39

Tužiteljstvo nije podnijelo dovoljno dokaza da su optuženi napali i veleposlanstva Hrvatske i Njemačke tako da je taj dio izostao iz presude

Viši sud u Beogradu osudio je danas devet osoba na uvjetne kazne zatvora za paljenje Veleposlanstva SAD-a u Beogradu tijekom mitinga „Kosovo je Srbija“. Svim optuženima izrečene su uvjetne kazne zatvora od pet do deset mjeseci koje neće morati izdržavati ako u naredne dvije ili tri godine ne počine niti jedno drugo kazneno djelo. Sud je dvije osobe oslobodio optužbi.

Interesantno je i kako je Viši sud oslobodio optužene za napad na hrvatsko i njemačko veleposlanstvo koje je također toga dana napadnuto. Obrazlažući presudu tužiteljstvo nije podnijelo dovoljno dokaza da su optuženi napali i veleposlanstva Hrvatske i Njemačke tako da je taj dio izostao iz presude.

U optužnici se navodi kako su optuženi toga dana, oko 18:30 sati, organizirano došli do zgrade Veleposlanstva SAD. Prvo su je gađali kamenjem, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kome je poginuo Zoran Vujović. Prethodno su, kako stoji u optužnici, gađali veleposlanstva Hrvatske i Njemačke.

>> Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji zbog paljenja zastave u Beogradu

Komentara 13

PO
pozornik66
16:12 09.09.2015.

Za napad na Hrvatsko veleposlanstvo će još dobit i nagradu

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
15:48 09.09.2015.

Dobra vijest za sve oficielne i inoficielne radnike srbijanskih bezbjednosnih službi.

77
777CRO
20:15 09.09.2015.

Mogu sve dok u hrvatskoj Imaju svoju partiju sdp... I dok hrvatskom vlada pupovac!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije