Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promatrači

Za nadzor izbora prijavila se i udruga U ime obitelji

Željka Markić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
10.12.2014.
u 06:45

DIP podsjeća kandidate da su do 20. prosinca dužni objaviti izvještaje o donacijama i troškovima izborne promidžbe

– Za nadziranje predsjedničkih izbora 28. prosinca u ulozi promatrača mogu se prijaviti predstavnici političkih stranaka koje imaju svoje kandidate, promatrači neovisnog kandidata, udruge registrirane za promatranje izbora, one za ljudska i građanska prava te međunarodni promatrači – kaže Aleksandra Jozić Ileković, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Namjera promatranja predsjedničkih izbora prijavljuje se DIP-u, a do sada su je iskazale političke stranke, GONG, Palma – Studentski katolički centar, udruga U ime obitelji te pet promatrača Hrvatskog odgovornog društva. Od međunarodnih promatrača javili su se samo iz Litve, Letonije i Gruzije, i to pripadnici institucija koje se u njihovim zemljama bave izborima.

Inače, u četvrtak, 11. prosinca, istječe rok u kojem su predsjednički kandidati dužni objaviti okvirne podatke o visini i izvoru vlastitih sredstava koje će koristiti u kampanji, a do subote, 20. prosinca, o primljenim donacijama i troškovima promidžbe. Kandidati u kampanji smiju potrošiti najviše 8 milijuna kuna.

>>'Stranci nisu ništa pametniji od nas, vjerujem u Hrvatsku'

>>Sinčić: Ova utakmica je duboko nepoštena, imamo pola milijuna duhova ili režimskih birača

Komentara 10

DU
Deleted user
08:43 10.12.2014.

Kaj god! Kakva bi to bila moderna i napredna država u kojoj cvjeta blagostanje svake vrste (i gospodarsko i političko, i društveno) koja bi dopustila da predsjedničke izbore nadgleda ta natražnjačka i zatucana udruga kojoj je glavni cilj gurnuti državu u potpuni kaos. Napredne i svjesne snage okupljene oko njegove pantovčačke i banskodvorske ekscelencije moraju to spriječiti na svaki način i svim sredstvima. Inače ode nam najnaprednija demokracija u Europi i šire na bubanj.

BK
boris.knezevic1
10:06 10.12.2014.

treba ih nadzorat

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
12:21 10.12.2014.

...i na ulazu će zaustavljati sve one koji nisu u braku, homoseksualce, one koji su izabrali logiku umjesto vjeronauka, koji nisu bezgrešno začeti, ili su se (ma nema valjda i takvih?!) seksali prije braka...neće se dozvoliti, valjda,da sva ta raskalašenaa i nevjernička bagra glasa!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije