Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VERNOV FORUM

Za ministra Lorencina pitanje imala i studentica Vlatka Pokos

Darko Lorencin
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/7
05.09.2014.
u 17:02

Godina će biti pozitivna unatoč lošem vremenu. Svaki turizam ovisi o vremenskim prilikama, a one su za kampove ove godine bile prava elementarna nepogoda. No, očito je da imamo žilav turistički proizvod, kazao je studentima Lorencin

U kolovozu je duž obale bilo više turista nego lani, a i svih osam turističkih mjeseci je uspješnije od lanjskih, otkrio je ministar turizma Darko Lorencin na današnjem forumu "Vrijeme, destinacije, manifestacije... Budućnost hrvatskog turizma" Veleučilišta Vern.

– Godina će biti pozitivna unatoč lošem vremenu. Svaki turizam ovisi o vremenskim prilika, a one su za kampove ove godine bile prava elementarna nepogoda. No, očito je da imamo žilav turistički proizvod. Štoviše, rekao bih da Hrvatska ima po jednu prednost u odnosu na svakog mediteranskog konkurenta ponaosob. Dobri se rezultati, međutim, ne događaju po inerciji, a svaka će sljedeća turistička sezona biti sve izazovnija – smatra Lorencin.

Za predsjednika udruge poslodavaca u hotelijerstvu Kristiana Šustara nema straha od debakla ove ili nadolazećih sezona. Iako, kaže, one neće biti ni bitno uspješnije bez strukturalnih promjena.

– Dok god u privatnom smještaju imamo 50, u kampovima 25, a u hotelima svega 13 posto smještajnih kapaciteta, ovisit ćemo isključivo o lijepom vremenu – veli Šustar.

Direktor HTZ-a Ratomir Ivičić na Vernu je najavio zaokret u promociji, a ministar turizma se osvrnuo i na nedavne kritike američkog producenta hrvatskih korijena Petera Radovicha da se dovoljno ne ulaže na američko tržište.

– To je jako potentno tržište, ali kada imate ograničenu svotu za promociju, onda se prvo pitate koliko s tim novcem možete dovesti turista iz Njemačke, Amerike ili Kine. Sudim da je gospodin Radovich imao i neki svoj poslovni interes kad se odlučio na javni pritisak – kazao je Lorencin za kojeg je i studentica treće godine na Vernu, kako se pristojno predstavila, Vlatka Pokos, imala pitanje.  
Zanimali su je detalji oko velikog preustroja sustava turističkih zajednica te hoće li i novo ime biti jedna od promjena.  Novog imena neće biti, a za promjene je, podsjeća ministar, čak 75 posto zaposlenih u sustavu turističkih zajednica. Na Vernu je najavio i skoro, vjerojatno u iduća dva tjedna, raspisivanje natječaja za Kupare.

Komentara 1

Avatar Androkoma
Androkoma
17:30 05.09.2014.

Jedino sto sam izvoga uspjeo zakljuciti je da nesto cvijeta izmedju Vlatke i ministra, sve ostalo su nekakve jalove informacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije