Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKTI U planu je i uređenje Poljane

Za komunalne projekte Grad Šibenik izdvaja 47,4 milijuna kuna

02.01.2009.
u 16:09

ŠIBENIK – Za komunalne projekte Grad Šibenik ove će godine izdvojiti čak 47,4 milijuna kuna.

– Nastojimo ući u svaki dio grada, doslovce u svaku ulicu, kako stanovnici rubnih dijelova ne bi bili uskraćeni – kazala je gradonačelnica Neda Klarić.

Od većih zahvata koje planiraju izdvojila je daljnje ulaganje u sanaciju odlagališta otpada Bikarac i gradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, za što je proračunom osigurano šest milijuna kuna.

Više od 10 milijuna izdvojit će se za nastavak obnove kanalizacijskog sustava, a 5,6 milijuna kuna stajat će već započeta gradnja pothodnika s trgovačko-poslovnom etažom iznad umjetnog tunela na Tehnološkoj cesti.

Uredit će se i deset prometnica u Mandalini, Brodarici, Ražinama, Raslini i Zablaću, a novost u proračunu svakako je već po tko zna koji put odgođeno uređenje središnjega gradskog trga Poljane. Nekih milijun kuna utrošit će se u izradu dokumentacije i raspisivanje javnog natječaja. Trg je, inače, odnedavno ponovo parkiralište.

Još prije četiri godine tvrtka Gradski parking izašla je u javnost s projektom po kojemu bi se ispod Poljane gradile dvije etaže sa oko dvjestotinjak parkirališnih mjesta te treća, poslovno-trgovačka etaža, a sve skupa trebalo je stajati oko 35 milijuna kuna. Naravno, od cijelog projekta vrlo brzo se odustalo.

– Nadamo se da će središnji gradski trg napokon biti vraćen Šibenčanima, jer je sramotno da na njemu parkiramo automobile – kazala je Šibenčanka Ivana Matić.

Da gradska vlast što prije mora početi s uređenjem glavnog gradskog trga govori i činjenica da je Božidar Kalmeta prije nekoliko mjeseci dao obećanje da će ministarstvo sufinancirati obnovu Poljane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije