Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaća pamet

Za gospodarski razvoj i radna mjesta presudne su- inovacije

inovacije1
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.06.2013.
u 14:02

Veliki dio od 62 proizvoda izloženih na 10. IKA-i već je u primjeni, a ostali će biti uskoro – rekao je Marko Bubaš, predsjednik Udruge

Inovatori ovdje predstavljaju puno ‘živih’ izložaka novih proizvoda zaštićenih patentom u Hrvatskoj i svijetu. Veseli što je veliki dio tih inovacija već u primjeni i što će se zahvaljujući njima otvoriti toliko željena radna mjesta. Inovacije u proizvodnim procesima presudne su za dinamiku gospodarskog rasta – rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije i Hrvatske Marko Bubaš na 10. izložbi inovacija Karlovac.

U Tehničkoj školi predstavljene su 62 inovacije od 130 autora Udruge inovatora Karlovačke županije, Društva inovatora Varaždinske županije, Saveza udruga inovatora Istarske županije, Rijeke i Zagreba. Po drugi puta sudjeluju i gosti iz Bihaća iz susjedne BIH.

Zanimljivo je da je dio izložbe otvorene do 8. lipnja, posvećen i stvaralaštvu mladih. Svoje izume predstavljaju Klub mladih tehničara OŠ Dubovac, Tehnička, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škole Ogulin, kao i učenici iz Zagreba i Rijeke. Sedam proizvoda, modificirani čep za kadu, nosiljku za boce s integriranim otvaračem, detekciju pčelinje matice u košnici i drugo, prezentiralo je i Veleučilište u Karlovcu.

 – To je školski primjer kako bi se trebala ponašati akademska zajednica u razvoju novih proizvoda– poručio je Bubaš. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Hrvatske Ante Markotić podsjetio je da je budućnost u stvaranju i proizvodnji, a kao svijetli primjer istaknuo karlovački HS produkt. Osim 10. godina IKA-e, ovom prilikom obilježeno je i 20 godina Udruge inovatora Karlovačke županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije