Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Za EU su zatvaranje Bajakova i izbjeglice 
u Sutli hrvatske mrlje

Izbjeglice sada imaju dojam da je vrlo lako doći do Njemačke jer zemlje poput Hrvatske organiziraju prijevoz. EU planira da Turci zaustavljaju isplovljavanje migranata, a da Grci tražitelje azila zadržavaju i vraćaju one koji ne žele zatražiti azil ili im zahtjev bude odbijen jer su ekonomski migranti

Komentari 8

PP
pp
12:50 28.10.2015.

Za Hrvatsku i sve normalne ljude je njemačko pozivanje milijuna ekonomskih imigranata i invazija stranaca njemačka i Merkeličina mrlja. I nek joj je to zadnji put. Zatvorit granicu ogradom i nek ih Nijemci voze zrakoplovima ako ih tako jako žele. Ali bez preraspodijela. Inače treba i Njemačku ogradit zidom sa vanjske strane da ne bi počeli dijeliti Arape po Europi.

VL
GI
gilesfra007
12:00 28.10.2015.

U Brüsselu bi morao sjediti nas novinar koji je u stanju napisati dobar izvjestaj iz EU, analiticki obradjeno, a ne novinar koji samo traca. VL - zar nemate nista boljega? Vijesti iz inozemstva su vam ionako jako slaba strana. Zasto?

VL
ZG
zgblabla
12:29 28.10.2015.

sutlu nitko ne spominje (osim u EU parlamentu) istina je da smo prebrzi i da ih dovoljno ne maltretiramo tako da su oni kad dođu u grčku za par dana u Njemačkoj..( zapravo genijalno osim par eura koje moraju datii u srbiji sve im je organizirano jer ih se svatko želi rješiti što prije, a ustvari smo uletjeli u njihovu klopku

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
13:55 28.10.2015.

ne treba biti novinar u Bruxelssu da bi se znalo da su svi planovi našega premijera pali u vodu ili krahirali te da je ostao usamljen u svojim nebuloznim tvrdnjama

VL
UM
Umjereni
22:55 28.10.2015.

Ovo je više tragikomično kakve si članke Večernji dozvoljava. Nije tu stvar osobnog prava na mišljenje nego duboka antiinteligencija i potpuni besmisao u zaključcima. Dakle, zbog Hrvatske izbjeglice stječu dojam da je lako doći do Njemačke. Valjda autor ovog članka misli da su izbjeglice od Sirije do Bajakova pješice stigle. Autor članka je pored toga vrlo neinformiran jer bi u protivnom saznao da su izbjeglice također na slovensko-austrijskoj granici pokušavale priječi preko rijeke u Austriju jednostavno zato što nisu imale strpljenja čekati na graničnom prijelazu registraciju. Sutla ili Drava, ista stvar. Ali najlakše je oblajavati vlastitu zemlju i vladu bez pravih informacija. Možda bismo trebali pustit izbjeglice da nekontrolirano od Bajakova idu prema Bregani. To bi nam valjda donijelo pozitivne bodove u EU, kad bi vidjeli da se domaće stanovništvo snalazi i prevozi od Bajakova do Bregane za par stotina eura po glavi. Komentator bi trebao biti novinar kojemu je analitika jača strana a ne netko tko površno pročačka selektivne članke i naslove koji veze nemaju sa stvarnošću.

VL
MA
marex10
08:05 29.10.2015.

Mislim da bi Slovenci i Austrijanci bili presretni kada bi u ovom trenutku bili organizirani kao Hrvatska.

VL
BA
balic
10:59 28.10.2015.

ma jel ,da ih turci zaustavljalju ne bi u najvecem broju prelazili balkan rutu.Da Grci cuvaju svoju vanjsku schengen granicu ,da prihvacaju migrante kao sto bi morali ,ne bi ti ima sta o nama cp.u svojim nebulozama.Hrvatska nit je zvala ,nit izazvala nit prouzrocila migrantski stampedo.Makar toliko posten trebas biti kad vec meljes o trecim stvarima.Hrvatska se humano ponijela a ne mrznjom i predrasudama opterecena ogradila bodljikavom zicom .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.