Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozlata križa

Za desetak dana križ će biti postavljen na groblje Krista Kralja

Križ u Požegi (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
02.05.2013.
u 08:19

Cijena križa je 186.000 kuna, a cjelokupni radovi oko uređenja centralnog mjesta groblja na kojem će se nalaziti i križ 1,4 milijuna kuna.

Gotovo desetmetarski križ s 23-karatnom pozlatom u Požegi, na groblju Krista Kralja bit će, kako najavljuje požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, postavljen za desetak dana kada će uz prigodan program i blagoslovnu molitvu biti javno predstavljen. U tijeku je postavljanje pozlate na križ u tvrtki Toman doo.

-Križ je napravljen prema projektu poznatog arhitekte Andrije Rusana koji je projektirao i cijelo groblje za što je dobio i nekoliko nagrada. Napravljen je od inoxa na koji je nanesena jedna posebna podloga kako bi se na nju mogli zalijepiti listići zlata. Pozlaćena površina je oko 12 kvadratnih metara – objasnio je ing. Josip Toman, direktor i vlasnik tvrtke Toman doo.

Pozlatu postavljaju restauratori zagrebačke tvrtke Re –Dizajn. Cijena križa je 186.000 kuna, a cjelokupni radovi oko uređenja centralnog mjesta groblja na kojem će se nalaziti i križ 1,4 milijuna kuna.

>>Kerum: Dobili smo dozvole za križ, bit će visok 10 metara!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije