Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar božinović:

'Za dan-dva odluka o prijelazu hrvatske granice. Je li se Perišić cijepio? Ne znam tko se cijepio, a tko nije'

Davor Božinović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
28.06.2021.
u 12:18

Ako virus ostane tu, ostaju i mjere, mi smo od Vlade napravili sve, ima dovoljno cjepiva za sve hrvatske građane, kazao je

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je kao izaslanik predsjednika Vlade položio vijence i zapalio svijeće i tako odao počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 112. zadarske brigade HV-a. 

Božinović je odgovarao na pitanja novinara.

"Mi ćemo sljedećih dan-dva donijeti novu odluku oko granica. Raspravlja se o prijelazu hrvatske granice i donijet ćemo odluku kako će se od 1. srpnja prelaziti granica. Cijela Europa sada je u zelenom, dosta je i trećih zemalja u zelenom. Svaka država odlučuje kako će regulirati prelazak granice", kazao je ministar Davor Božinović na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija. "One zemlje koje su u zelenom, za tranzit se neće tražiti dodatna jamstva, a što je s boravkom u Hrvatskoj, o tome se raspravlja", dodao je.

"Poručujemo da je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije. Nikada nismo rekli da je cijepljenje obvezno. Računamo na savjest svakoga", kazao je. "Svatko svojim primjerom, ne uključujem one kojima zbog zdravstvenih razloga nije preporučljivo cijepljenje, treba pridonijeti da svi izađemo iz ovih mjera. Ako virus ostane tu, ostaju i mjere, mi smo uime Vlade napravili sve, ima dovoljno cjepiva za sve hrvatske građane", kazao je. 

Četvrti val u kolovozu

"Četvrti val ili bilo koji val ovisi samo o nama. Ako spominjete kolovoz, po svim izvještajima Instituta ovaj bi novi delta-soj mogao postati dominantan u Europi. On se širi nekoliko puta brže nego obična varijanta", kazao je ministar. 

Na pitanje ima li informacija o Perišiću koji se nije cijepio, ministar je rekao: "Mi cijelo vrijeme govorimo, svi – od predsjednika Vlade do ministara – da se trebamo cijepiti. Nemam informaciju o tome tko se u bilo kojoj organizaciji, pa i u reprezentaciji cijepio ili se nije cijepio. Kad smo već prešli na taj teren, nadam se da će reprezentacija proći dalje bez obzira na ovu situaciju s Perišićem", kazao je Božinović. 

Video: Što je zapravo delta-soj

Komentara 20

DU
Deleted user
12:29 28.06.2021.

Laž ponovljena sto puta postaje istina. Tako je i sa ovom plandemijom...

KI
Kiki1707
15:48 28.06.2021.

Božinoviću, nabijem i tebe laž*va i cjepivo na onu stvar. Ja se ne bih cjepio ni da si mi ti na gu**ci izrasti. Jel pričaš ti o čemu drugom osim o cjepivu? Kladim se da sa obitelji za ručkom spominješ cjepivo. A što se ti nisi cjepio? Vjerojatno si primio nekakvo vitaminsko cjepivo samo za TV, a kao cjepivo protiv covida. Volio bih da dođe do masovnih prosvjeda i nereda, bio bih u prvim redovima.

DU
Deleted user
12:21 28.06.2021.

Neprirodno je da nekakav virus može toliko dugo opstati upravo zbog toga ova neistina i manipulacija je očita kao što je lauc rekao da se ukinu sve mjere zabrane nebi se ništa dogodilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije