Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO GRADILIŠTE

Za cestu od Valentinova do Krapine 30 mil. kuna

radovi na putu
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
09.11.2013.
u 19:44

Osim proširenja, uredit će sva raskrižja i odvodnju te sanirati klizišta

Nakon temeljite obnove zagorske magistrale od Zaprešića do Zaboka promet ovom dionicom je veći od očekivanog - kažu u Hrvatskim cestama, koje su u obnovu uložile 51,4 mil. kuna. Na čvoru kod Zaprešića u jutarnjim satima kolone se protežu do 300 metara.

Pokazivač brzine

- Na nekim dijelovima ograničenje brzine je 60 kilometara na sat, a već se je dogodilo nekoliko slijetanja. Kako bi djelovali na vozače uskoro ćemo postaviti pokazivač brzine - rekli su u Hrvatskim cestama.

U Zagorju se već ovog mjeseca otvara novo gradilište vezano uz uređenje cestovne infrastrukture. Čim izvođač radova bude uveden u posao, kreće najavljivana obnova dionice državne ceste Valentinovo - Krapina, duljine 8,5 kilometra. Radi se o programu obnove državnih cesta iz programa Betterment II, a koje se financira dijelom iz zajma Europske investicijske banke, a dijelom iz Hrvatskih cesta.

Projektnu dokumentaciju za obnovu ceste napravili su na Institutu građevinarstva Hrvatske, dok je temeljem međunarodnog javnog nadmetanja izvođenje radova ugovoreno s tvrtkom Viadukt d.d. Vrijednost ugovora je 29.785.150,20 kuna (bez PDV-a). Nadzor će obavljat Institut IGH iz Zagreba, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci od uvođenja u posao.

Nova autobusna stajališta

- Projektnom dokumentacijom predviđena je temeljita obnova kolničke konstrukcije, jer je postojeća širina kolnika premala, zbog čega će biti proširena uz uređenje bankina i svih priključaka. Isto tako, predviđena je i sanacija klizišta kao i uređenje sustava za odvodnju oborinskih voda.

Autobusna stajališta bit će uređena prema važećim pravilnicima te će se napraviti i nova tamo gdje je to potrebno s pješačkim stazama. Duž cijele dionice postavit će se nova prometna oprema te signalizacija ceste - izvijestili su iz HC-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije