Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija spice

Z. Šestak pušten iz Remetinca nakon šest mjeseci pritvora

sestak (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
15.04.2010.
u 15:49

Pustit će ga na prijedlog Uskoka jer su saslušani svi svjedoci. Očekuje se da će Remetinec napustiti oko 17 sati.

Zdravko Šestak, bivši predsjednik Podravkine uprave, danas je nakon šest mjeseci izašao na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu. Uhićen je jesenas zajedno s još petoricom bivših “podravkaša” u akciji policije i USKOK-a “Manager” zbog sumnje da su zbog malverzacija dionicama Podravke oštetili ovu tvrtku za najmanje 300 milijuna kuna.

– Prvo ću otići ocu koji je u međuvremenu umro na grob – kazao je po izlasku iz zatvora vidno potreseni bivši šef Podravke.

Dodao je da će se uskoro posvetiti detaljnom pripremanju svoje obrane budući da u zatvoru, kako tvrdi, nije imao uvjete da prouči deset tisuća stranica spisa. Iako je do uhićenja bio jedna od uglednijih osoba u gospodarskim krugovima, Zdravko Šestak u zatvoru nije imao povlašten položaj te je u ćeliji bio smješten s više osoba različitih profila. Budući da je istraga koja se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih u aferi tajna, bivši šef Podravke jučer nije mogao pred novinarima reći što misli o čitavom postupku.

Rekao je tek da je sretan što je nakon toliko vremena provedenog u zatvoru opet na slobodi. Nakon što je afera u Podravki “bujala” kako su ga istražitelji suočavali s novim prikupljenim dokazima, zbog čega je istraga protvi Zdravka Šestaka u nekoliko navrata i proširivana, neslužbeno doznajemo da je prokomentirao: “Mislio sam da su me odabrali zato što sam pametan, sada vidim da sam ispao kreten”. Zanimljivo je da je Zdravko Šestak jedini od bivših menadžera koprivničke prehrambene tvrtke kojemu je sudac istrage Krešinmir Devčić ukinuo istražni zatvor na prijedlog USKOK-a, obrazlažući odluku da su ispitani svi svjedoci koji su se odnosili na Šestaka. Za razliku od ostalih “podravkaša” Zdravko Šestak ne mora sudu dostaviti svoju putovnicu, a nije mu izrečena ni mjera zabrane komuniciranja sa svjedocima.

Komentara 1

AK
akil
21:37 15.04.2010.

Sada požuri i nazovi Aplle firmu na Malti i reci da spale neke papire koji prate trag novca,i opet si slobodan i pošten.Da,ali u očima malih ljudi i dalje gladan i proklet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije