Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina

Wojtyla im darovao kipić Gospe koji sada 'plače' mirisne suze

papa ivan drugi
PA Archive/Press Association Images
21.03.2013.
u 17:39

Svjedočenje: Bivši tajnik Ivana Pavla II. priznaje da je svjedočio Gospinu “plaču”

Gotovo 20 godina nakon što je poznati Gospin kipić iz Civitavecchije proplakao krvavim suzama, iz drugog kipića, koji je papa Ivan Pavao II. poklonio obitelji Gregori, izlazi mirisna tekućina. Prvi kipić Gospe Međugorske obitelji Gregori darovao je don Pablo Martìn, župnik crkve Sant’Agostino u Civitavecchiji, koji ga je kupio u Međugorju u rujnu 1994., a počeo je suziti krv 2. veljače 1995. i suze je tada prva vidjela petogodišnja Jessica Gregori.

Kipić od 42 cm bio je postavljen u poseban prostor u vrtu kuće obitelji Gregori u Pantanu, mjestu desetak kilometara udaljenom od Civitavecchije. Sada je o tom događaju RAI pripremio reportažu u emisiji “La Storia siamo noi” (Povijest smo mi) koja će danas biti emitirana. Reportažu je snimila novinarka Elisabetta Castana, a u njoj je nakon duge šutnje govorila i obitelj Gregori. O toj navodno nadnaravnoj pojavi bilo je pokrenuto više istraga, ne samo crkvenih nego i kaznenih zbog sumnje u zavaravanje javnosti. Kipić je ukupno suzio krv 15 puta, a to je vidjelo 50-ak ljudi, među kojima i tadašnji, sada umirovljeni biskup Civitavecchije Girolamo Grillo koji je dao da se kipić postavi u crkvici Sant’Agostino u Pantanu.

No u reportaži koja je pripremljena o tim pojavama otkrit će se i drugi događaji koji će zasigurno izazvati nove raspre i polemike. Vidjet će se dokument u posjedu umirovljenog biskupa Civitavecchije Grilla s potpisom pape Wojtyle. Taj dokument pokazuje da je papa Ivan Pavao II. bio privržen Gospinu kipiću bez obzira na to što Vatikan nikad nije priznao nadnaravnost. No, osim što bi taj dokument pokazao privrženost pape Wojtyle kipiću Gospe Međugorske, koji je izgubio pridjev “međugorska” i postao kipić Gospe iz Civitavecchije, navodno je Ivan Pavao II. obitelji Gregori darovao drugi Gospin kipić.

Taj kipić sada se čudno “znoji”, odnosno iz njega izlazi mirisna tekućina. Kongoanski nadbiskup Emery Kabongo, koji je bio tajnik Ivanu Pavlu II., u razgovoru za emisiju priznao je da je svjedočio znojenju kipića. Jessica Gregori pak kaže da se i njoj ukazuje Gospa i kako joj je govorila o trećoj tajni Fatimske Gospe. – Gospa mi je rekla da Sveti Otac (Benedikt XVI., nap. a.) nažalost ne upravlja kako bi trebao i da kardinali donose odluke u njegovo ime – rekla je djevojčica. Tada se tu izjavu očito nije uzimalo ozbiljno.

Komentara 4

NO
noname33
20:46 21.03.2013.

Ovo su samo neka nagađanja i rekla-kazala priče, Crkva daleko ozbiljnije pristupa ovakvim događajima, i to s razlogom. Ne kažem da je ili nije istina, ali treba oprezno gledati na sva čudesa dok se službeno ne očituje Crkva.

LI
libero
18:42 21.03.2013.

Ovaj članak još nije komentiran....................... ++++++++++ bolje ga i ne komentirat...

Avatar EU afrodita
EU afrodita
20:50 21.03.2013.

Praznovjerni ljudi su u stanju povirovati u svašta, a među njima ima i onih koji su bolesni i nesritni, pa imaju potribu za tim "čudima"....triba uhititi one koji profitiraju na potribama tih jadnih ljudi....a katolička crkva bi se tribala maloo zamisliti nad tom idolatrijom i poganskim štovanjem kipova, tj. nad masovnim kršenjem II Božje zapovjedi koje se, osim na otvorenim prostorima, vrši i u crkvama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije