Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedina velesila?
Povratak na članak

Wall Street i Pentagon zadnji čuvari američkog sna

‘Kapitalisti preko Trumpa napokon imaju svoju vlast i više ne moraju za nju lobirati, ali Trump je dobio i izbornu podršku moralno zaostale populacije i sada joj nem ože okrenuti leđa. Sve to vodi u dezorijentaciju ne samo SAD-a nego i svijeta'

Komentari 10

GO
gooniegoogoo
21:20 21.08.2017.

bolje bit moralno neg ko autor mentalno zaostao

VL
BL
Bluefull
22:17 21.08.2017.

Zoran Vitas ..... pišeš o događajima i ličnostima od prije par stoljeća iz današnje perspektive , iz te povijesti izdvajaš samo neke ličnosti tj. gen. Leea u ovom slučaju a ne spominješ ostale njegove suvremenike . Sve što je radioo npr. gen, Lee radili su i drugi u SAD-u tada , .(.evo baš čitamo da je predsjednik Washington imao 400 robova ). Ali ti naravno to ne spominješ ,pišeš u ostalom ono za što su te gazde platile. Stari Rim je također bio robovlasničko društvo , najbolje da se odreknemo svega što je ikada predstavljalo Rim (stara Grčka također) iz kojeg korijene vuče sva zapadnjačka civilizacija danas ....

VL
DU
Deleted user
13:05 22.08.2017.

kojeg sna, jel ovog...." Pick any year since the US was founded in 1776 and there is a 91% chance that they were involved in a war that year. There have only been 21 calendar years out of their 241 years existence where they have not been at war. They are responsible for the one million dead in Iraq and through their proxies the destruction in Libya and Syria and the coup in Ukraine that caused much bloodshed. That's the "leaders of the free world" for you everyone.

VL
ST
stomugromova
08:10 22.08.2017.

Jedan od najgorih tekstova koje sam pročitao u zadnje vrijeme.Autor nema pojma što se događa i sam nešto zaključuje na temelju ničega.Kapitalisti su preko svakog predsjednika imali što su htjeli pa ne razumijem ovakav nesuvisli naslov.Bolje da piše o nečemm drugom što eventuačno pozna.

VL
MX
Mister X
23:54 21.08.2017.

New Orleans i druge gradove u Virginiji. – Održavanje sjećanja na poginule u Američkom građanskom ratu na jugu je normalna stvar. Taj spomenik Robertu E. Leeju stoji u središtu Charlottesvillea. Južnjačka ikonografija u lokalima ili kod kuće nije neuobičajena i traje desetljećima. To je bilo lijepo vrijeme kada su Ameri imali pravog neprijatelja sami sebe . To je bila fer borba , ne kukavički napadi na 1000 puta slabije gladne i bosonoge , te sirotinju koja nema ništa slično za samoobranu ....

VL
NE
Nemanadimak
07:05 22.08.2017.

opet provovkacije lijevice koja je uistinu nastala od robovlasnika koji su se pretvorili u demokrate :)

VL
DR
Draš
22:49 21.08.2017.

Antifa povijest,bljak. Preskočite ovaj tekst i pročitajte si nešto bazirano na činjenicama.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:27 22.08.2017.

tekst nabacan sa svime i svačime, teško probavljiv. tko je cvrtila? nebitna osoba bez ikakvih svojih zaključaka, prevodi medijske natpise iz dc-a, iz biltena i sličnih izvora. njegovi zaključci, za one koji prate njegov lik i djelo, su smiješni, u gotovo svaki put totalno pogrešni. on je zadojen američkom hegemonijom, i nju gleda kao jedinu ispravni i svijetu potrebnu. napad na neku zemlju je dobar i koristan, jer ugrožava američke interese, dok napad neke druge zemlje na neku zemlju je pogrešan, zločinački, i traži odgovor tzv. međunarodne zajednice. tako i sad tu lupa bezveze, kao i ostatak članka. što je trump sad, loš ili dobar predsjednik? sad ćemo se izrugivati njegovoj izbornoj bazi? kao, ona koja je gurala clintonicu je dobra? bogata, obrazovana, baš ona ista koja je ameriku zadužila preko svake mjere? jel vama jasno da su najveće greške u vođenju zemlje, države, naroda, napravili jako obrazovani ljudi? pa nisu hitlera opsluživali seljaci dovedeni sa sela, odvojeni od drvenog pluga i konja, već doktori znanosti, jedni od najškolovanijih ljudi svojeg doba! seljaka se gleda posprdno, a on nikad nije zemlji napravio zlo, dok s druge strane 'doktori, tj. liječnici', jedva čekaju da se domognu nekog položaja, a rezultat njihovg rada je što, golemi dugovi, pronevjere. isto je sa drugim kvazi strukama. američki san, što je to? ono kad uspiješ svojim radom nešto steći? super. zuckerberg je ideju ukrao. američki san. krađa. pentagon? na koga baciti bombu?

VL
PR
pregrst
17:36 22.08.2017.

puno napisano, a nista receno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.