Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na radu

Vulkanizer stradao jer je pumpao gumu izvan zaštitnog kaveza?

eksplodirala guma (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
27.04.2010.
u 11:23

Bio je najbolji radnik. Ovo je bio splet nesretnih okolnosti, kaže J. Mrvelj, šef unesrećenog radnika

Tomislav Šurina (36), vulkanizer u poduzeću Protekt Prom i oženjeni otac dvoje djece, poginuo je u ponedjeljak na svome radnom mjestu u 11.30 sati na Samoborskoj cesti u Susedgradu. T. Šurina poginuo je kada je eksplodirala jedna od guma koje je postavljao na prikolicu kamiona u radionici tvrtke koja je niz godina specijalizirana za obnovu i montažu kamionskih guma.

20 godina iskustva
Kada se začuo prasak, dotrčao je jedan od kolega i priskočio mu u pomoć. Iako je hitna pomoć stigla ubrzo, Šurini nije bilo spasa. Od zadobivenih ozljeda već je preminuo.

Kako piše u u službenom izvješću Policijske uprave zagrebačke, u radionici je T. Šurina napumpao gume na naplatcima poluprikolice “kogel utm”. Kada ih je počeo stavljati na navoje vijaka, jedna guma je eksplodirala i naplatak je ozlijedio radnika.

No, direktor tvrtke Josip Mrvelj kaže drugačije.

– Gumu je prvo napumpao u zaštićenom kavezu, a ne na prikolici. Eksplodirala je kada ju je montirao na naplatak. Gume se i inače pumpaju u specijalnom kavezu pod posebnim mjerama sigurnosti. Ako se guma i prepumpa, to se dogodi unutra. On je radnik s više od 20 godina iskustva. Što se zapravo dogodilo, ne znamo. Bio je to splet nesretnih okolnosti - tvrdi direktor šokiran zbog iznenadne pogibije zaposlenika.

Iznimno pouzdan

– Ovog se ne sjećam u svojoj dugogodišnjoj praksi. Niti se netko od kolega sjeća da je vidio nešto slično. Čak i ako se dogodi da ta vrsta gume prsne, ona ostane na naplatku. Ono što znamo sigurno jest da je jedan dio gume pukao, a nije se cijela rasprsnula. Kolega ga je našao kako leži. Sve ostalo utvrdit će vještačenje. Šurina je 11 godina bio zaposlen u našoj tvrtki, a bio je naš najbolji djelatnik i iznimno pouzdan - završava u nevjerici direktor.

Komentara 19

MU
Mucanka
14:11 27.04.2010.

Isuse, kako se brzo napusti ovaj svijet za nizasta! Siroti covjek i njegova obitelj, koji sok je to! i o kakvoj gluposti se brinu \"pravopisci\" Fach-Idioti (ispravi sada i mene!)

ML
mladen3x
14:25 27.04.2010.

Ecce homo-ti si glupan kakvog svijet nije vidio

NE
neuništivi
15:40 27.04.2010.

27.04.2010. u 12:41h Ecce homo je napisao/la: Nije pritisak, nego tlak. PRITISAK : ako se štap stavi na nogu, jednom rukom ga obuhvatimo, a drugim pritisnemo, osjet ćemo PRITISAK NA NOZI. Na ruci, kojom je štap obuhvaćen, nama nikavog pritiska. TLAK : uzmemo polu-praznu nogometnu loptu, pritisnemo rukama (kako bi osjetili promjene UNUTAR lopte, a netko počinje utiskivati zrak u loptu. Na OBADVA dlana se osjeća promjena. DAKLE : pritisak je PRAVOCRTNO opterećanje, dok je tlak prostiranje sile U SVIM SMJEROVIMA. ................................................................................................................................................. ecce canus ti si idiot bez imalo sućuti a sve da bi se pravio pametan...u fiziku se razumiš koliko marica u krivi k......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije