Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stav o ukrajini

Vuljanić u Bruxellesu: Rusija nije više komunistička, ali nije ni demokratska zemlja

Nikola Vuljanić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
13.03.2014.
u 15:26

Europarlamentarac je u raspravi o stanju na Krimu istaknuo da su "diktatori i Rusije i Ukrajine doveli do ozbiljne situacije" te da bi EU napokon trebala izraziti svoj jasan stav. Vuljanić se i pita je li moguće da buduća članica EU na svom tlu ima ruske baze

Europarlamentarac Nikola Vuljanić na raspravi je u Bruxellesu o stanju u Ukrajini istaknuo da nam "računi dolaze na naplatu" i govorio o "beskrupuloznosti diktatora obiju zemalja koji su doveli do ozbiljne situacije."

- Pred par mjeseci sam u ovome Parlamentu rekao da svaka gruba i prazna riječ košta. Košta novaca i ne samo novaca. Račun sad dolazi na naplatu - poručuje Vuljanić i smatra da bi napokon i Europska unija trebala biti sasvim jasna u stavu da se zaustavi eskalacija sukoba na Krimu.

Govoreći, među ostalim, i o stavu ukrajinskih građana da imaju pravo izjasniti se o svojoj budućnosti, koja bi bila i europska, dotaknuo se Vuljanić i ruskih baza na Krimu.

- Nitko razuman ne misli da će Rusija ikada mirno otići s Krima. Je li moguća situacija u kojoj zemlja članica ima ruske baze na svome tlu? - pitao je Vuljanić kolege europarlamentarce.
Zaključio je da Rusija više nije komunistička zemlja, ali "nije ni demokratska, barem ne onako kako demokraciju vidi EU."

>>Istražuje ga FBI: U Beču uhićen ukrajinski milijarder!

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
16:05 13.03.2014.

Pa Ruska vojna baza je tu vise od 100 godina, pa nije to nesto sto je jucer dogodilo, o cemu ovaj prica. Pa kome je to mudracu palo na pamet ukljucivati Ukrajinu u Europu a potpuno ignorirarti cinjenicu da visee od jednog stoljeca tu postoju Ruska mornaricka vojna baza, a sto nema veza s Majdanom i ovim nedavnim prosvjedima te promjenom vlasti. Ta baza je tu bila od davnina.

SK
sladja_kava
19:05 13.03.2014.

e jadni vujacicu ti ako se budes ulagivao svojim mentorima to svaki jadnik zna nego ako ne budes imao svoj stav o svemu a tako i o nama ..oni budu sa nama kruske mlatili kao sto do sad mlate ...ali.ali ipak im je netko stao na put!

LO
lojtra1
17:46 13.03.2014.

To je stvarno bizarno da bi se na tlu Eu nalazile baze neciviliziranih država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije