Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnijeli zahtjev

Vukovarski HSP traži zabranu rada SDSS-a

Petar Macut
Branimir Bradarić/VLM
23.06.2010.
u 14:18

SDSS je nastao udruživanjem SSS-a i SDS-a čiji su članovi na okupiranom području RH provodili etničko čišćenje Hrvata te narušavali ustavni integritet čime su se svrstali u kriminalne organizacije, obrazlažu u HSP-u.

VUKOVAR - Vukovarski je HSP Državnom odvjetništvu podnio prijedlog za pokretanje zabrane rada Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, a svoj prijedlog temelji na 86. članku Ustavnog zakona o Ustavnom sudu koji to Državnom odvjetništvu dopušta.

HSP svoj zahtjev obrazlaže činjenicom da je SDSS, kako kažu, "nastalo udruživanjem Samostalne srpske stranke i Srpske demokratske stranke čiji su članovi na okupiranom području Republike Hrvatske organizirali i provodili etničko čišćenje Hrvata te narušavali ustavni integritet RH čime su se te stranke svrstale u kriminalne organizacije".

Petar Macut, dopredsjednik HSP-a Vukovara, objašnjava kako Zakon o amnestiji obuhvaća samo osobe, a ne i organizacije i temeljem takva tumačenja zakona
od Državnog odvjetništva traže zabranu rada SDSS-a.

Ključne riječi

Komentara 58

AI
ac.i.de,
16:31 24.06.2010.

Taj HSP treba zabraniti u Hrvatskoj, a njihovim zlocincima se treba suditi.

BA
Bandit
11:57 24.06.2010.

Nesto strasno za procitati.Zar vam jos nije jasno da je u Hrvatskoj sve moguce!!! Ja osobno cu sutra podnjeti zahtjev da se na svim farmama donese zakon da svaka krava mora nositi gace ,da nebi djelatnici previse gledali u onu stvar....

OB
-obrisani-
18:24 23.06.2010.

Podržavam, zahtjev je legalan, legitiman i pravno utemljen. Može se tražiti zabrana i po još nekoliko osnova, ne samo zakonskih nego i Ustavnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije