Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznatljivo u Hrvatskoj ali i inozemstvu

Vukovar postaje pravi mali studentski grad

Željko Sudarić
Veleučilište Lavoslav Ružička
03.02.2022.
u 14:45

Možemo reći da smo više nego zadovoljni kvalitetom i radom vukovarskog Veleučilišta s tim da smo svjesni kako ćemo narednih godina dodatno rasti u svakom pogledu – kaže Željko Sudarić dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička

Kada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Vlade RH 2005. godine donijelo odluku o pokretanju Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru mnogi su mislili kako je to samo još jedno u nizu veleučilišta u Hrvatskoj. Danas, 17. godina poslije, vukovarsko Veleučilište postalo je prepoznatljivo u cijeloj Hrvatskoj ali i inozemstvu. U isto vrijeme Vukovar je postao pravi mali studentski grad koji se i dalje razvija i raste.

- Možemo reći da smo više nego zadovoljni kvalitetom i radom vukovarskog Veleučilišta s tim da smo svjesni kako ćemo narednih godina dodatno rasti u svakom pogledu – kaže Željko Sudarić dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Podsjetio je kako je Veleučilište osnovano s ciljem da se i u Vukovaru pokrene visoko obrazovna institucija, omogući studiranje u Vukovaru ali i zapošljavanje studenata u svome gradu. Veleučilište Lavoslav Ružička ima stri stručna studija, poslovni, upravni i fizioterapije, kao i specijalistički studij fizioterapije. Veleučilište trenutno ima oko 950 studenata među kojima su studenti iz cijele Hrvatske ali i studenti iz BiH i Srbije. U okviru Erasmus + projekta imali su i imaju studente iz Finske, Belgije, Poljske, Gruzije, Ukrajine… Za razliku od prvih mjeseci i godina rada danas se nastava provodi u modernoj i opremljenoj zgradi, a studenti na raspolaganju imaju i mogućnost smještaja u Studentskom domu Leopold koji može ukupno primiti 108 studenata.

Sve to doprinijelo je da su na upisima svi studiji popunjeni što, kako Sudarić kaže, govori o kvaliteti rada i obrazovanja Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Očekuje se kako će narednih godina vukovarsko Veleučilište dodatno rasti s obzirom da je pri kraju obnova zgrade Radničkog doma u vukovarskoj četvrti Borovo naselje gdje će se preseliti Veleučilište. Radovi na obnovi su pri kraju, a očekuje se uskoro i raspisivanje Javnog poziva za opremanje.

- Preseljenje u nove prostore očekujemo do kraja ove godine, a možda već i početak akademske 2022./2023. godine dočekamo u novim prostorima. Tu ćemo imati puno više prostora što će nam pak omogućiti i dodatno širenje. Naime, planiramo pokrenuti specijalističke poslovni studij kao i specijalistički upravni studij. Plan je da pokrenemo i nove stručne studije računarstva i sestrinstva. Vjerujemo kako će Veleučilište Lavoslav Ružička, kada sve to zaživi, imati oko 1.500 studenata koji će u neposrednoj blizini imati mogućnost korištenja sportskih terena i bazena – rekao je Sudarić.

U isto vrijeme radi se i na izgradnji studentske kuhinje, restorana i kafića koji će djelovati kod Studentskog doma. Tu je planirana i izgradnja sportskih terena. - Vukovar postaje pravi mali studentski grad koji će svojim studentima nuditi kvalitetu studiranja višu nego što to inače nude veleučilišta i sveučilišta u Hrvatskoj – zaključio je Sudarić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije