Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Grada

Vukovar obilježava svoj dan! Pripremljen bogat program manifestacije

Promijenjen Statut Grada Vukovara: ćirilica više nije ravnopravno pismo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
25.04.2024.
u 13:37

U petak, 3. svibnja, najavljen je i koncert Joleta, dan kasnije grupe Rišpet, a u nedjelju je koncert Tihe Orlića.

Iz vukovarske gradske uprave danas su objavili program obilježavanja Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koji se slavi 3. svibnja. Program obilježavanja započinje 27. travnja kada će u okviru programa „Vukovaru na dar mladi igraju šah“ mladi zaigrati šah dok će u podne započeti veslačka regata sv. Filipa. Tijekom višednevnog programa predviđeno je održavanje koncerata, promocija slikovnice, Cvjetni korzo, sportske aktivnosti…

Središnji program održava se 3. svibnja kada će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnim građanima biti dodijeljena priznanja. Toga 3. svibnja Vukovarce će probuditi skladba „Na lijepom plavom Dunavu“ Johanna Straussa koja će se čuti gradskim ulicama putem mobilnog razglasa. Toga dana svim Vukovarkama i Vukovarcima uz predočenje osobne iskaznice omogućen je besplatan ulaz u sve vukovarske muzeje (Gradski muzej Vukovar, Franjevački muzej Vukovar te Muzej vučedolske kulture), uključujući i Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva.

Istoga dana, 3. svibnja, u 18 sati otvara se 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

U petak, 3. svibnja, najavljen je i koncert Joleta, dan kasnije grupe Rišpet, a u nedjelju je koncert Tihe Orlića.

Foto: Branimir Bradarić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije