Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vukovar i Herceg-Bosna dogodili se istoga dana. Oboje su pali za Hrvatsku

Da mora priznati Hrvatsku, svijet je shvatio tek kada je vidio slike razrušenog Vukovara. Tragedija Vukovara u ratu je ujedinila Hrvate. Čak 22 godine poslije u dvije su duboko podijeljene kolone sjećanja

Komentari 7

BO
bobo123
13:16 19.11.2013.

Dobar tekst, ali bi bilo lijepo da svi prestanete ponavljati frazu o jučerašnjoj "podijeljenoj Hrvatskoj". Hrvatska se nije podijelila, bila je vrlo jedinstvena. Zapravo, nevjerojatno jedinstvena. Generali, branitelji, cijeli narod - svi su stali na jednu stranu! Nije li čudesno da nijedan građanin nije otišao u kolonu s političarima? Pa kakva je to podjela? To nije podjela - to je vlast koja se odavno izdvojila iz i iznad naroda, a jučer je to bilo najlakše vidljivo. Uostalom, zašto su uopće dolazili u grad kada ubijene Vukovarce vrijeđaju svojom sramotnom politikom cijeli ostatak godine?!

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
13:13 19.11.2013.

Ma tko sisa hrvate iz bosne-bili su SAMO dobri kada su se trebali boriti za hrvatsku i ginuli za nju a sad ..ma tko ih yebe..Srbi iz knina su bitniji za Hrvatsku nego hrvati iz bosne...Sve ce se to jednoga dana osvetiti a onda ce biti pitanje Hoce li hrvati iz bosne ponovo ustati i braniti Hrvatsku ??bum videl..

VL
DG
diva_grabovčeva
14:01 19.11.2013.

"Herceg Bosno, suzo moja, zemljo bez spokoja!"

VL
RI
Rizlman
15:06 19.11.2013.

Dovoljno je reći tek dvije neoborive činjenice i sve je jasno: 1. Blago Zadro, najveći heroj Domovinskog rata rođen je na teritoriju Herceg-Bosne. 2. Da nije bilo Herceg-Bosne ne bi bilo ni Hrvatske, a mi bi bili poraženi, prognani i i na današnjem teritoriju Hrvatske svedeni na statističku grešku. I zato, neka nam dugo živi Herceg-Bosna, zemlja najboljih hrvatskih sinova!!

VL
KU
kunaprava
09:40 20.11.2013.

Točno.

VL
Avatar Ponosangay
Ponosangay
20:11 19.11.2013.

Vukovar je jedno a Herceg Bosna drugo! Ta dva imena nikad ne smiju zajedno! Vukovar je svetinja dok se ovim drugima sudi u Haagu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.