Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16 poduzetnika

Vukovar dobio Gospodarsko vijeće Grada

ivan penava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
06.11.2015.
u 16:56

Prema riječima Penave vijeće broji 16 poduzetnika iz različitih gospodarskih grana koji su se tijekom svoga rada dokazali i prepoznati su u Vukovaru ali i šire

Od danas u Vukovaru djeluje Gospodarsko vijeće grada čiji su članovi, zajedno s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima, održali i svoj prvi sastanak. Prema riječima Penave vijeće broji 16 poduzetnika iz različitih gospodarskih grana koji su se tijekom svoga rada dokazali i prepoznati su u Vukovaru ali i šire.

Ta brojka nije konačna jer se vijeće po potrebi može dodatno proširiti.

– Članovi Gospodarskog vijeća Grada Vukovara na svojim sjednicama detektirati će probleme u gospodarstvu ali i davati konkretne prijedloge što i kako napraviti da se oni riješe i krene gospodarski uzlet grada, a samim tim  i zapošljavanja. Želimo na taj način omogućiti da Vukovar počne gospodarski disati i da u njega ponovno dolaze ljudi i kapital, rekao je Penava.

Kao funkcije Gospodarskog vijeća navode se praćenje svih pitanja koja su od interesa za gospodarstvo i lokalni ekonomski razvoj te predlaganje lokalnoj samoupravi aktivnosti i poboljšanja procedura; praćenje procjenjivanje izvršenja projekata o strategija za lokalni ekonomski razvoj; obavljanje revizija strateških dokumenata i planova implementacije; pružanje savjetodavne podrške gradonačelniku prilikom donošenja odluka u vezi ekonomskog razvoja i razvojnih programa; pružanje  podrške gradskom upravnom odjelu nadležnom za razvoj gospodarstva. Prema riječima gradske pročelnice za gospodarstvo Marijane Grubišić Gospodarsko vijeće sastajat će se jednom u tri mjeseca, a po potrebi i češće.

>> Započelo uređenje Otoka športova: 'Vukovar i Hrvatske vode vole se javno'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:58 06.11.2015.

Naprijed Vukovar

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
12:38 07.11.2015.

sada će im cvjetati ruže i grcat će u novcima. nema veze što fimi medije šeću uokolo i sudstvo nije neovisno i što policija ne lovi mafiju, taj detalj nije bitan kako novinarima velikog trgovišća, tako i naseljenim profesionalnim domoljubima iz mostara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije