Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACIVANJE NAVODA

Vuk Jeremić: Nadam se da će i Hrvatska krenuti naprijed

jeremic
Davor Puklavec/Pixsell
07.05.2010.
u 18:15

- Ne želim produbljivati polemiku i utjecati na daljnje diskusije u Zagrebu, u kojem očigledno ne postoji zajedničko gledanje na politička pitanja - kazao je Jeremić.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić odbacio je navode hrvatskih dužnosnika da je u govoru u Anconi, kad je rekao kako "ohrabruje žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala patnje i podjele" zloupotrijebio izjave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u parlamentu BiH, pišu srbijanski mediji.

- Ne želim produbljivati polemiku i utjecati na daljnje diskusije u Zagrebu, u kojem očigledno ne postoji zajedničko gledanje na politička pitanja - kazao je Jeremić te dodao:

 - Srbija je potpuno posvećena regionalnoj suradnji i mora se pogledati u prošlost da bi se krenulo dalje jer je to jedini mogući put. Nadam se da će i Hrvatska imati snage krenuti naprijed.

Predsjednik RH Ivo Josipović kazao je pak kako je "glavni krivac za sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije Slobodan Milošević", navodeći kako u izjavi u BiH parlamentu nije navodio imena već "je upozorio da su politike pogriješile u BiH" te pozvao na "sve vlade u regiji da se manje nadmeću o prošlosti nego da rješavaju probleme ljudi".

Jeremićevu izjavu kritizirali su i premijerka Jadranka Kosor i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Komentara 37

MM
Mladen Miletić
18:38 07.05.2010.

Rekla kazala bablje stvari mi po-bjednici nije nam dosta što smo pobjedili Srbiju uostalom (sa kojom nismo nikada u povjesti ratovali ) zna se .. Nakon pobjede treba se stalno dalje svađati i prepirati tko je šta i rekla kazalaa kao stare babetine ili cigani ? Josipovič je rekao i 19 puta pri zakletvi riječ pravda i pravednost pri suđenju i po tome se može svatko tko ima šta sa Hrvatskim sudom uvjeriti Tko je Josipović i kako je njegova riječ istinita ! Hrvatska je riješila mnoge sporove odjednom kako neče nitko da kaže da se sređiva zastarama ... Milošević je krivac za nas Hrvate zna se pravi Srbi imaju nekog drugoga krivca...Pravednost Pravičnost nepozna zakon Balakna samo ZAKON vladajučih !

OB
-obrisani-
18:38 07.05.2010.

Vuce Jeremicu,. Hrvatska je dva puta krenula naprijed, dozivjeli ste \"Bljesak i Oluju\", ne zovi vraga, jer ako Hrvatska krene jos jednom naprijed dozivjet ce te Akciju \"Grom\", koju je Americka Administracija zaustavila Diplomatskim putem. Budalo

OB
-obrisani-
23:19 07.05.2010.

Kaj je ovo usraški forum ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije