Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje problema

Vučić telefonom razgovarao s Putinom

Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow March 4, 2014. Putin said on Tuesday that Russia saw no need to use military force in the Crimea region of Ukraine for now, in remarks app
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.11.2014.
u 21:54

Dvojica sugovornika dogovorili su način suradnje o svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog plina Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o rješavanju problema u vezi s dugovima Srbije za plin.

Srbija duguje 200 milijuna eura Rusiji za plin, a srpski premijer je ranije objasnio kako taj dug Srbija ne osporava, ali da bi za Srbiju "bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do ožujka isplati cijelu svotu". Dvojica sugovornika dogovorili su način suradnje o svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog plina Srbiji, modelu isplate dugova, a predsjednik Putin je prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem načinu opskrbe plinom tri velika srpska kemijska kombinata.

Kako doznaje beogradski Blic koji je prvi objavio informaciju o tijeku razgovora, Vučić i Putin su dogovorili "da ostanu u redovitom kontaktu kako bi na partnerskim i prijateljskim temeljima rješavali sva pitanja od zajedničkog interesa".

>> Putin je najmoćniji čovjek na svijetu, na listi i kalif Islamske države

>> Putin nakon posjeta odlučio 'kazniti Srbiju'

Komentara 10

Avatar skynet
skynet
01:22 06.11.2014.

Procurio dio telefonskog razgovora u javnost: :) "Slušaj bre ti care. Ima da nam odvrneš taj gas na veresiju. Pare će da dobiješ docnije stoprocentno. Dosta smo potrošili na mere sigurnosti za tebe dok si nam bio na paradi ii trebaćeš malo sačekati da nam se napuni budžetska kesa. Mi smo te primi bolje nego rođenog brata i stoga nije lepo da nam uzvraćaš gostoprimstvo na ovakav pacerski način. Budi čovek i patriota bre..."

ČA
čarapan
08:30 06.11.2014.

Šta ti je internet,kad hocu da procitam vesti iz moje Srbije samo se ukljucim na Vecernji i sve zam i zato komsije hvala na tome.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
00:10 06.11.2014.

Srbija je probala da dobiva Plin iz Rusije a da neplacaju Plin PO is poruci Plina. Na taj nacin je I Ukrajina dobivali Plin na dug a Onda okrenuli ledja Rusiji I presla onima koji ce ju Zaduziti drugom daa kapitulira ili ce biti rob EU ko I Hrvatska koja se je zaduzili da ispuni EU uvjete pa cekala dugo za ulazak koji ju je pokopao da nije koristili EU fondove koji su namijenjeni za uzvrat ulasku u EU. Dakle Putin se je naumio sa Ukrajinom pa PO tom pitanju Nepali Srbiji dosta a Plina bez update dosta ve Plina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije