Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predavanje u sad-u
Povratak na članak

Vučić: Pristupanje EU ostaje jedan od najvažnijih ciljeva Srbije

Aleksandar Vučić već ovog mjeseca očekuje pozitivan izvještaj Europske komisije

Komentari 13

OB
-obrisani-
18:55 07.12.2012.

euroazija vas ceka

VL
IS
Iskra1
19:01 07.12.2012.

Ne trudi se, vec ste izabrali. Zar nisu obavijestili Vucica ? Valjda su zaledeni odnosi s Nikolicem.

VL
OB
-obrisani-
06:24 07.12.2012.

Vučić: Pristupanje EU ostaje jedan od najvažnijih ciljeva Srbije do tog cilja moramo Hrvatskoj,BiH i Kosovu platit ratnu ostetu,moramo priznati Kosovo, Vojvodini dati autonomiju,vratit sve sta smo 90tih u Ratu pokrali, sudit nasim ratnim zlocincima,ispricati se Hrvatskoj za sve zlo sta smo imnanjeli i niz drugih stvari. Put ce biti dug i tesak ali sami smo krivi jer smo glupi.

VL
CR
crocro
06:48 07.12.2012.

Pa jeli niste rekli da se okrećete istoku i Rusiji i uvođenju rublja a da se udaljavate od EU. Sada ste se nabrzinu rafalno ispucali u UN-u na sud u Hagu i popljuvali njegove zakonite odluke zajedno sa vašim dušebrižnicima dok je cijeli zapadni i kulturni svijet stao na stranu međunarodnog prava. Jučer ste palili zastave Hrvatske i EU, a već danas bi opet krenuli prema EU. Pa lijepo sam vam neki dan napisao da vas Rusija neće uzeti k sebi jer ne može imati svoju podružnicu izoliranu sa svih strana u srcu Europe. A k tome opet ne želite priznati samostalnu državu Kosovo, ne želite nikada priznati činjenice na terenu i koje su nastale na temelju zakona. I opet hoćete da vas takve primi EU. Samo se vi meškoljite u čekaonici čekajući da će vas netko primiti a da vi prstom ne mrdnete. Ovaj puta će te dugo dugo čekati sve dok se ne oslobodite vaše noćne more o velikoj srbiji i kako ste pola krivi vi a pola Hrvatska s ostatkom svijeta.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:59 07.12.2012.

Ovo što je prema VL-u rekao Vučić je zabrinjavajuće! Dakle, put Srbije ne predviđa da se prvo u Srbiji "smanje tenzije" pa da na temelju izvještaja EU o tome preporuči pregovaranje oko prijema. Već, ako Srbija ne bude pozitivno opisanaa u izvještaju tada Vučić onako, s govornice, upozorava da postoje "tenzije" i tako. Moglo bi biti svašta ... Srbiji iskreno želim da što prije krene putem civiliziranih država kao i da smanji svoje netrepeljivosti prema baš svim susjedima. Mahanjem "tenzijama" Srbija pokazuje upravo suprotno, da u ovome trenutku je daleko, kao cjelina, od civiliziranih društava. Šteta za sve one Srbijance koji unatoč radu, trudu i znanju su i dalje zarobljenici očito necivilizirane većine. Hrvatska, unatoč svemu, treba pomagati Srbiji da nađe svoj put, jer ovim putem kojim je do sada išla svakako nije činila sebi a i susjedima dobro.

VL
CR
crocro
07:09 07.12.2012.

Kako srbiji pomoći da nađe svoj put u civilizaciju kada je nagon usmjerava ka Rusiji, Kini, Kubi, Venecueli i dr. egzotičnim zemljama, protiv kojih ja nemam ništa. Ali njima ne smije biti cilj koketiranje i tražanjem zaštite od takvih država. srbija je u srcu Europe i srbija mora preko noći prihvatiti europska načela ponašanja i odnosa. Zanaju da su skrivili ne samo ovaj već i sve ratove na balkanu i umjesto da su ponizni i slušaju kako ih civilizirani svijet upućuje, oni su naprotiv bahati i u svojem svijetu i u svojim snovima Virovitica-Karlovac-Karlobag. Ako je u ustavu iz 1974 pisalo da Republike imaju pravo na samopredjeljenje i odcjepljenje, zašto su to spriječavale oružjem, tenkovima, topovima i živom silom. Zašto svakome tko je želio istupili nisu zaželjeli sreću i uspjeh u samostalnosti. Da su svakome poželjeli sreću u samostalnosti i suverenosti, danas bi bili poželjan susjed, priznat, civiliziran, pogodan za svaku suradnju i prijateljstvo. I svi bi bili u napretku. Ali oni su željeli porobiti i opljačkati i oteti. To im je bio krivi put i danas moraju proći katarzu i čistilište. Čim prije to bolje i za njih i za one u čijem su okružju.

VL
Avatar MENSA
MENSA
08:09 07.12.2012.

Ne kužim ?! Oni bi u .....Europu. Pa kaj ti naivci stvarno misle da referendum o njihovom prijemu može "proći" u svim zemljama članicama, EU što će biti uvjet "članstva" nakon priključenja Hrvatske EU ?! He, he, he....?!Baš bi volilil "vidit" taj referendum kod nas u Hrvatskoj?! He, he , he...!!! Moš si mislit.....svi ćemo glasat da opet budemo ....s njima?! Ha, ha, ha, ha!!!

VL
Avatar ambasadoor
ambasadoor
08:15 07.12.2012.

Mislim da niste zasluzili da vam se dade pravo prikljucivanja u EU. Vi nikad niste niti pripadali Zapadu,a samim tim niste niti dijelili taj zapadni svjetonazor. Vama je najbolje da se udruzite s Rusijom.Tamo vam je mjesto.Nije Zapad za vas.

VL
OB
-obrisani-
09:43 07.12.2012.

ambasador vi ste bre doneli u vasem srpskom poarlamentu odluku (koju niste do dana danasnjeg opzvali) da se spajate sa rusijom, a jelcin kad je to cuo uhvatios e za jaja i rekao: evo vam hehehehehehe

VL
ST
stomugromova
10:26 07.12.2012.

07.12.2012. u 09:43h gregor33 je napisao/la: ++++++++++ malo pažljivije čitaj ! On to govori Srbima.

VL
NE
NEPRAVDA1
11:07 07.12.2012.

Mislim da niste zasluzili da vam se dade pravo prikljucivanja u EU. Vi nikad niste niti pripadali Zapadu,a samim tim niste niti dijelili taj zapadni svjetonazor. Vama je najbolje da se udruzite s Rusijom.Tamo vam je mjesto.Nije Zapad za vas. ............................. Ja sam Srbin i potpuno se slazem sa tobom, Srbija ne zeli u eu, tamo nas silom guraju iako mi necemo, 60 % Srba je protiv eu, 20 ne zeli da se izjasnjava i 20 je tek za eu !!!

VL
A2
Alien 222
16:54 07.12.2012.

Ja ne znam da li se Hrvatska i Srbija prave budale ili su stvarno budale da toliko srljaju u EU ???

VL
PR
prepri43
22:59 07.12.2012.

U Europi ne cvjetaju ruže ali na svijetu ne postoji (nažalost) bolje) i naprednije društvo. Biti član EU i NATO pakta znači u dogledno vrijeme imati mogućnost zaposlenja i zaštitu od vanjskog neprijatelja.Kada će Hrvatski građani moći slobodni konkurirati nana Europskom tržištu rada ovisi o tome kako su se Vesna&comp ispogađala.Korištenje EU fondova (predpristupni,kohezijski) je velika prilika za gospodarski iskorak. To po drugi strani zahtijeva dodatno znanje za predstavljanje i realizaciju tih projekata.Dosadašnje članice nisu u potpunosti iskoristile sve mogućnosti koje su imale.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.