Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TRAŽIMO RJEŠENJA'

Vučić: Posljednja odluka iz EU je vrlo čudna. Srbija je u teškoj poziciji

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
1/3
19.03.2022.
u 01:24

Poručio je i Zelenskom i Putinu da će doći do istog sporazuma umiješa li se još neka zemlja, samo će zemlja biti puno više devastirana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u petak navečer u emisiji Prva tema na televiziji Prva gdje je priznao kako je Srbija zbog rata u Ukrajini u teškoj poziciji.

- To nije samo politika, nego i ekonomija i ja tu vrstu zabrinutosti ne mogu sakriti čak i da hoću - kazao je, prenosi Kurir.rs. 

Posljednja odluka Europskog vijeća ''vrlo je čudna'', kazao je.

- Tražimo rješenja. Danas su ljudi iz mog kabineta imali video-konferenciju s partnerima iz EU. To se ne tiče samo uvoza nafte, mi nemamo svoju naftu. Ovo se tiče mogućeg uvoza kemikalija koje su potrebne za rafineriju, a mi na to više nemamo pravo - poručio je Vučić. 

Poručio je i Zelenskom i Putinu da će doći do istog sporazuma umiješa li se još neka zemlja, samo će zemlja biti puno više devastirana. 

- Suštinsko je pitanje žele li i jedni i drugi prekid rata ili žele pobjedu. Plašim se da svi žele pobjedu. Kada svi žele samo pobjedu, mislim da će biti sve lošije. Naša pozicija u ovom je trenutku užasna - kazao je. 

Objasnio je i kako Srbija ne može uvesti naftu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

- Suočavamo se sa problemima za koje nismo krivi - kazao je pa dodao kako je trenutno najteža situacija u Europi od 1945. 

- Ja vam garantiram mir, ni na koji način nećemo podržavati secesiju bilo gdje u regiji samo zato što tamo žive Srbi, dajem vam svoju riječ - poručio je Vučić. 

Smatra i da je predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću u interesu uništiti SPC.

- Pustili smo ih da govore kako bismo sačuvali mir i sigurnost, a oni su sigurni da mogu naštetiti Srbiji. Toliko je laži izrečeno o Srbiji. Nije li Srbija na Kosovu i Metohiji bila gora od današnje Rusije? Svi će zapadnjaci reći ne. Zašto svjetski nasilnici ne bombardiraju Moskvu kao Beograd? Jer nema morala i principa. Vrijednosti, principi i moral više ne postoje - kazao je. 

Poručio je i da se bombardiranje Srbije više neće dogoditi. 

- Ne bih dozvolio da Srbiju napadne neka velika sila. Živim za tvornice koje smo izgradili i za prugu koja će sutra biti otvorena. Znate li koliko sam truda uložio u to? Nemam pojma što će biti sutra - kaže. 

>> VIDEO Pogledajte snimke dronom iznad poljsko-ukrajinske granice

Komentara 32

DU
Deleted user
05:47 19.03.2022.

Pazi ti njega, oni koji su spriječili Srbiju da nastavi s razaranjima u regiji su nasilnici a Srbija koja je slala vojsku i paravojsku koja je pobila na desetine tisuća ljudi, sravnila gradove sa zemljom i otjerala nesrpsko stanovništvo su nevine žrtve. Nastavlja lik s četničkom retorikom.

PU
Pup
06:59 19.03.2022.

On daje časnu srpsku riječ, baš kao i Putko časnu rusku da ne će napasti Ukrajinu, pa se proveo kao bos po žeravici.

Avatar Django
Django
07:36 19.03.2022.

Meni je najsmješnije kad čujem žalopojke kako su ih “bombardovali” tri mjeseca. S time da su im obzirno svaki puta najavili gdje će spustiti bombe, kako bi se civili (a i vojnici) mogli evakuirati. To što su oni svuda oko sebe pet godina bombardirali i granatirali, rušili i palili, ubijali i protjerivali, to nikom ništa. Puj pike, ujeo vuk magare. Još malo pa će se o tom bombardiranju pjevati uz gusle, kao o kosovskom boju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije