Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG COVID POTVRDA

Vučemilović: Studente treba podržati da mogu pohađati nastavu

Zagreb: Vesna Vučemilović primila je predstavnike inicijative "Studenti za slobodu"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.12.2021.
u 12:19

Studenti ocjenjuju i da su mjere upitne legalnosti jer ih dekani donose samostalno bez fakultetskih vijeća

Predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) primila je u utorak predstavnike inicijative „Studenti za slobodu“ koji su ponovili svoj zahtjev za ukidanjem covid potvrda.

Studenti se susreću sa problemima od kada su uvedene covid potvrde na nekim fakultetima, sami moraju plaćati testiranje svaka dva dana i apeliram da se te odluke preispitaju i omogući studentima normalno studiranje, izjavila je Vučemilović nakon sastanka sa studentima.

„Studente treba podržati da mogu pohađati nastavu”, poručila je.

Student sa Pravnog fakulteta u Zagrebu Leopold Rotim rekao je da istraživanje Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu provedeno na 16 tisuća ispitanika pokazuje da se preko 63 posto studenata protivi covid potvrdama.

„Covid potvrde predstavljaju isključivo prisilu na cijepljenje, nemaju epidemiološku svrhu, a postoji dvostruka diskriminacija jer se profesorima koji imaju ugovor o radu plaća testiranje, a studentima koji imaju ugovor o studiranju ne plaća”, kazao je Rotim.

Student Filozofskog fakulteta u Zagrebu Stjepan Bajić dodao je da su studeni zbog covid potvrda uskraćeni za slobodno kretanje i studiranje te da neki nemaju financijske mogućnosti za plaćanje testiranja.

„Mi smo za slobodu izbora, ne mislimo da su problem cijepljeni ili necijepljeni, problemi su jedino političke odluke koje dijele populaciju i rade razdor u društvu”, kazao je Bajić zatraživši da se covid potvrde ukinu u cijeloj Hrvatskoj.

Student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Rafael Dubrović zahvalio je pak svom dekanu koji mu je omogućio posjet policijskog postaji zbog covid potvrda.

Studenti ocjenjuju i da su mjere upitne legalnosti jer ih dekani donose samostalno bez fakultetskih vijeća.

>> VIDEO Pogledajte cijeli govor koji je izazvao potres na desnici: Zekanoviću nakon ovog raste popularnost

Komentara 1

TA
Tarantula
13:48 14.12.2021.

U kojoj si ti sada stranci, da li je to DP, HDZ ili Suverenisti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije