Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sparni vikend

Nova promjena vremena: Danas opet vrućine, ali uskoro će biti i više od 10 stupnjeva niže temperature

Ljetne vrućine natjerale su turiste i Dubrovčane na potragu za osvježenjem!
Grgo Jelavić/PIXSELL
22.07.2017.
u 11:19

Oblačnije uz malo kiše još ujutro, a danju je moguć poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji.

Vikend pred nama bit će vruć, sparan i vrlo topao, prevladavat će sunčano vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske. A početkom tjedna stiže promjena vremena.

Oblačnije uz malo kiše još ujutro, a danju je moguć poneki pljusak s grmljavinom, moguć je osobito u Slavoniji. Vjetar će biti većinom slab, sredinom dana umjeren jugozapadni, duž Jadrana i jugoistočni.

Teško da se može očekivati ikakvo osvježenje s temperatura koje će danas prevladavati većinom između 31 i 36 °C.

Foto: DHMZ/Screenshot

U nedjelju pretežno sunčano, a u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Prema večeri uz lokalno jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije u Međimurju te uz granicu sa Slovenijom.

Vjetar većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, na Jadranu i zapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 25. Danju i dalje vruće i vrlo vruće uz najvišu temperaturu od 31 do 36 °C.

Zbog toplinskog udara DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasta upozorenja za veći dio Hrvatske, uz izuzetak Like, Gorskog kotara, srednjeg i južnog Jadrana, gdje je izdana žuta uzbuna.

Narančasti alarm upućuje na opasne vremenske uvjete, a žuti na potencijalno opasne vremenske uvjete. Žuta je uzbuna također na snazi u Slavoniji, Baranji te na sjeverozapadu unutrašnjosti zbog mogućeg poslijepodnevnog nevremena.

No, već u ponedjeljak i utorak će uslijediti jaki pad temperature, živa će pasti i na 16 stupnjeva celzijusa!

Komentara 2

SU
Sunčica11
10:49 22.07.2017.

I, kada slijedi promjena vremena???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije