Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

"Vrijeme je da se procesuiraju odgovorni za zločine u Stajićevu"

zoran šangut, stajićevo
Davor Javorović
20.05.2011.
u 15:11

Predstavnici udruge razgovarali su u veleposlanstvu o kaznenoj prijavi za ratne zločine u logorima na teritoriju Srbije, koju su prije tri godine predali tužitelju za ratne zločine Republike Srbije Vladimiru Vukčeviću

Vjerujemo da je u Srbiji polako sazrela klima za procesuiranje odgovornih za ratne zločine počinjene u logoru Stajićevo –  izjavio je predsjednik udruge Vukovar 1991. Zoran Šangut na tiskovnoj konferenciji ispred zgrade veleposlanstva Republike Srbije.

Predstavnici udruge razgovarali su u veleposlanstvu o kaznenoj prijavi za ratne zločine u logorima na teritoriju Srbije, koju su prije tri godine predali tužitelju za ratne zločine Republike Srbije Vladimiru Vukčeviću. Druga tema bilo je postavljanje spomen-ploče u logoru Stajićevo.

Šangut je informirao veleposlanika da je Državno odvjetništvo u Hrvatskoj podignulo optužnice protiv Vasiljevića i Živanovića, dok se službena imena ostalih osoba nalaze u arhivi Republike Srbije.

– Očekujemo od tužiteljstva u Srbiji da otkriju ta imena jer upravo skrivanje iza nadimaka govori da se radilo o planiranom zločinu – rekao je Šangut.

S obzirom na to da bi procesuiranje tih zločina značilo i priznavanje logora na teritoriju Srbije,  mnogi su skeptični da će pravda biti zadovoljena. No Šangut smatra kako samo pročišćavanje odnosa Hrvatske i Srbije vodi kroz procesuiranje svih odgovornih za ratne zločine s bilo koje strane. Kaže da će udruga tražiti da se cijeli slučaj internacionalizira.

Komentara 22

OB
-obrisani-
20:53 20.05.2011.

osim toga, ako već nisu, sve će te stajske logore i druge porušiti i uvjeravati svijet da ih nije bilo, da su sve to samo \"zlonamjerne insinuacije\"

OB
-obrisani-
15:26 20.05.2011.

kako to : pa MESIC je bio vrhovni zapovjednik JNA kad je napadala na VUKOVAR --pa zar Mesic nemora odgovarati po zapovjednoj DUZNOSTI/ODGOVORNOSTI? jer ako nema KADIJEVICA onda mora MESIC odgovarati,,jer tako HAG Tumaci presudu GOTOVINI , Tudjmana nema onda s euhvatili GOTOVINE pa tasko KADIJEVICA NEMA pa nek se uhvate MESICA.???????

OB
-obrisani-
20:46 20.05.2011.

Kajveš - čim čede trebaju odgovarati za svoje mega-zločine, njihovi trabanti ih relativiziraju i skreću pozornost na \"lopovluk adz-a\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije