Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA KOMUNIKACIJA

Vrhovni sud će tražiti podatke o Turudiću: 'Poruke sugeriraju da nije točno ono što je govorio'

Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
04.02.2024.
u 17:28

Bit će potrebno utvrditi je li nastupila zastara te mogu li se svi elementi podvesti pod pravne formulacije s kojima se može pokrenuti stegovni postupak

Na Vrhovnom sudu prate se poruke koje je kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić razmjenjivao s bivšom državnom tajnicom Josipom Plesić (Rimac). Kazao je to sugovornik s Vrhovnog suda za Jutarnji list te dodao kako poruke "sugeriraju da nije točno ono što je govorio na Odboru za pravosuđe kako ju je samo jednom primio na Županijskom sudu i da je njihov odnos površan".

Jutarnji navodi kako će Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda, zatražiti sve podatke koji kompromitiraju Turudića te zapisnike i snimke njegovih izjava. Bit će potrebno utvrditi je li nastupila zastara te mogu li se svi elementi podvesti pod pravne formulacije s kojima se može pokrenuti stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem. "Da bi se sve to utvrdilo treba određeno vrijeme, a kakav će biti ishod za sada nije moguće reći", kazao je izvor s Vrhovnog suda. 

Oglasio se i predsjednik Vrhovnog suda, Radovan Dobronić, koji je za RTL kazao: "Vrhovni sud će provjeriti navode iz tiska i nakon toga će donijeti odluku".

VIDEO Sandra Benčić komentirala može li Ivan Turudić postati glavni državni odvjetnik

Podsjetimo, sudac Visokog kaznenog suda i kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić komentirao je ranije danas objavljivanje njegove prepiske s Josipom Rimac. Na pitanje kako bi opisao svoj odnos s njom, odgovorio je kako su "bili dobri, ali ništa posebno". Naravno da nismo prijatelji. Nisam nikad tajio da se poznamo, da se nađemo, da popijemo kavu. Je li to zabranjeno, upitao je.

Na komentar kako ispada da je njihov odnos nešto prisniji nego što je dao naslutiti, poručuje kako je to njegova privatna stvar. "Zašto se problematizira moj način komuniciranja putem privatnih SMS poruka? To je moja privatna stvar", poručuje Turudić.

Susreli smo se više puta iz raznih razloga. Jedanput me je tražila da joj pribavim neki pravilnik, poslovnik, neki javni dostupni dokument. Kad je počela govoriti o konkretnom predmetu, rekao sam joj da ne želim razgovarati, dodao je. 

Komentara 10

LO
Lojzek1967
18:25 04.02.2024.

A kad će se Dobronić i Vrhovni sud odrediti o pljački preko kredita u švicarskim francima? Više ga zanima politika nego primarni posao. Ko i Turudića

DU
Deleted user
10:20 05.02.2024.

Od trenutka kada se saznalo da bi Turudić mogao bjaviti neke kompromitirajuće fajlove panika prvo na Pantovčaku, a zatim na Zrinjevcu pa na Iblerovom. Izgleda da je Milanče istjerao King Konga.

BU
burza
21:33 04.02.2024.

I bas Dobronic Milanovicev piun ce provjeravati Turudica glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije