Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN
Povratak na članak

Vrhovni sud povisio Tomislavu Merčepu kaznu za godinu i pol dana

Vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića u svibnju 2016. nepravomoćno jeosudilo Merčepa na pet i pol godina zatvora jer nije spriječio svoje podređene u odvođenju i ubijanju civila

Komentari 19

FR
franjo
21:07 13.02.2017.

I u .ratu postoje pravila!

VL
CA
campa
18:26 13.02.2017.

Ništa čudno jer je to zbilja postupanja prema junacima domovinskog rata.Dok su jedni prozivali reformaciju kroz pokret za Jugoslaviju,drugi su se pripremali za možebitnu privatizaciju otpočinjajuči malverzacije u firmama i na svemu što je nosilo naziv društveno a nemali broj je otišao iz zemlje čekajuči događanja kako bi se mogli vratiti kad se sve završi.Tomislav merčep je uzeo oružje u ruke te otpočeo pripreme za obranu zemlje prikupljanjem ljudi u ondšnjiZNG.Svi znamo profil i motivaciju ljudi.Veliko broj je krenulo iz domoljublja ali bilo je i onih koji su vidjeli šansu doči do zarade na sumnjivi način.Nemojmo zaboraviti da je Merčep imao podršku političkog vrha pa nije badava bio pom.ministra UP.Njegov grijeh je bio što kriminalce nije strože sankcionirao.Možda je imao pravo jer je u to doba bio potreban svaki borac.,Kasnije se je sve promjenilo dolaskom UMPROFIR-a situacija se je smirila a i vratili su se pojedinci koji su bili do tad pripadnici Minkenske bojne.Torbari su preplavili Hrvatsku i kao žohari sistematički ju peljušiti.Kadrovi iz pokreta za Jugoslaviju uklopili su se u stranke i samoprevrnutim kaputima nastavili prosipati demagogiju o sječamo se maloj Švicarskoj.Hrvackoj su trebali žrtveni jarci kako bi se opravdala pred svijetom a za to je bio idealan Merčep.Poslije toga je došao na red vojni vrh koji je završio u Hagu.Za kriminal i pljačku te ratno profiterstvo nitko nije odgovarao jer je korupcija preuzela sve važne državne institucije.Jer kako objasniti da svi govore o kriminalu i pljački a protiv nikoga nije pokrenut postupak a godinama je na nelogičnosti upozoravala državna revizija.Merčep je žrtva sistema koji je da bi oprao ruke istoga žrtvovao.

VL
SL
slogan545
17:13 13.02.2017.

Sudila ti je UDB-a, a što da su četnici, moj Tomislave, grudo u srcu Hrvatske, otišla bi glava, a Ti bi junače bio pokopan, tko zna gdje. Prokleta je ovo zemlja ,Hrvtska. Jadni narode, što sam sebe ubijaš. ŠTO???????????????

VL
UV
Uvjekprotiv
22:06 13.02.2017.

treba mu dic spomenik jedina zamjerka previse je ostalo smeca iza njega nije dobro pocistio!

VL
BO
Bogodol
17:52 13.02.2017.

Žalosno, da je suđen u Beogradu ne bi dobio više. Oni koji njega sude neka se zapitaju gdje su bili i što su radili te 1999, vjerojatno navijali za Jugoslaviju kao što i danas navijaju. Pitam toga sudca tko je osuđen za poklane civile u okolici Siska, tko je osuđen za pobijenu djecu samo u Sl. Brodu jedan razred, ne da nitko nije osuđen nego se niti pokušava suditi. Kada neki stranac pročita da su osuđeni Merčep, Norac, Bobetko, Brodarac, Milanković a od četnika nitko onda će stvarno pomisliti da su pobunjeni četnici bili žrtve (moram upotriebiti izraz četnik jer su pojedini lojalni Srbi nosili Hrvatsku uniformu), a Hrvati agresori, stvarno žalosno. Zašto nitko ne sudi Veljku Džakuli jer nije spriječio svoje četnike da ne čine zvjerstva u tzv. "Sao Krajini" no to se ne uklapa u sadašnje sudstvo i naturanje izdajničke politike kroz sudstvo i ostale strukture Hrvatske Države.Želim Merčepu da mu Bog da snage da podnese ovaj teški Križ koji mu "uvaljuju" mrzitelji Hrvatske Države koji su jaki i dokazuju svoju jačinu u strukturama tužiteljstva i pravosuđa.

VL
MA
MarkoKosmicki
18:46 13.02.2017.

GospodinMercep je heroj velika hvala za sve sto je ucino za nas..?........dao nam je snagu volju ihrabrost,uz njega covjek mnogo nauci recimo nauci sto znaci DOMOVINA

VL
PI
pinkec
19:54 13.02.2017.

Sramota! Hrvati se ne smiju braniti ni u svojoj zemlji, gdje su bili napadnuti i po zivot ugrozeni!

VL
BO
bosna
17:23 13.02.2017.

Kakav nas sud i pravosudje.Dobice kaznu da oguli 10kg krumpira i ode kuci.Zivila NDH.

VL
BU
busen
13:23 14.02.2017.

ja mu dam još toliko da ne kaže da se nema

VL
PR
prečko
16:48 13.02.2017.

udbaši i dalje kolo vode u hrvatskoj!

VL
PA
pašče
09:01 14.02.2017.

20 godina prekasno.

VL
BU
busen
11:30 14.02.2017.

toooooooo

VL
Avatar plejer_as
plejer_as
03:15 14.02.2017.

makli su ga iz Vukovara jer je tamo smetao. U Zagrebu je morao odrađivat goli opstanak i garant nije mogao birat tko će dobit iskaznicu rezerve. Toliko o njegovoj krivnji za šta je osuđen

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.