Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA ODGOVORNOST
Povratak na članak

Vrhovni sud dopustio reviziju u slučaju ozljeda od petardi na dočeku Nove godine

Odgovor na postavljena pitanja značajno će utjecati, s jedne strane na pravni položaj oštećenika stradalih bacanjem petardi, a s druge strane na odgovornost organizatora novogodišnjih dočeka i sličnih priredbi

Komentari 2

Avatar Svračak
Svračak
13:26 08.12.2021.

Zar bi država trebala odgovarati i kada otac malom djetetu kupi topovski udar ili neku jaču petardu pa dijete ostane bez šake ili oka?

VL
Avatar mladen valentić
mladen valentić
14:30 08.12.2021.

Po meni organizator dočeka Nove godine na javnom mjestu kao što su trgovi, može eventualno odgovarati ako netko strada od vatrometa koji odgovorna osoba organizira i netko strada, a kako mogu odgovarati za unošenje pirotehničkih sredstava od strane građana, niti mogu organizirati pregledavanje tolikog broja građana, niti mogu nadzirati ponašaju li se građani odgovorno i ne bacaju pirotehniku među masu. Ako netko strada od petardi neodgovornog građana, taj građanin osobno mora odgovarati ako se utvrdi da je on krivac!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.